Пт, 2024-04-26, 23:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 25 » Чорновол пояснила, за що її побили. ВІДЕО
15:39
Чорновол пояснила, за що її побили. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
18:35. Правоохоронці затримали ще одного чоловіка, причетного до нападу і побиття журналістки Тетяни Чорновол, заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

"Встановлено три людини, причетних до нападу на громадську активістку. Двоє з них затримані. З ними проводять слідчі дії", - цитує міністра управління зв'язків з громадськістю МВС України.

17:20. Журналістка Тетяна Чорновол знаходиться на лікуванні в клініці "Борис" та отримує весь спектр необхідної медичної допомоги, стан постраждалої стабільного, середнього ступеня тяжкості.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ з посиланням на головного лікаря клініки Ольгу Перельман.

За словами головлікаря, пацієнтку оглянули фахівці клініки - невропатолог, отоларинголог, офтальмолог, були проведені всі необхідні обстеження, зроблені аналізи.

Журналістка знаходиться під пильним наглядом медиків, по відношенню до неї проводяться терапевтичні заходи, найближчим часом планується додаткове обстеження.

17:10. У мережі опубліковане відео з відео реєстратора машини журналістки Тетяни Чорновол, на яку вночі напали невідомі.

На ньому видно, як вона спочатку вулицею, а потім її машину починає притискати Porsche Cayenne, передає "Українська правда".

На відео можна побачити переслідування і спроби Тетяни утекти.

На самому реєстраторі стоїть дата за 2010 рік, вочевидь, Тетяна не виставила правильну дату на пристрої. Події відбувалися з 12 до 1 години в ніч звівторка на середу 25 грудня.

17:00. Кілька сотень прибічників євроінтеграції, які проводять безстроковий мітинг на столичному майдані Незалежності, пікетували будівлю МВС на знак протесту проти побиття журналістки Тетяни Чорновол.

Колона пройшла від Майдану до МВС вулицею Інститутською, на якій виставлені барикади і кілька кордонів міліції. Правоохоронця проходу людей не перешкоджали.

За напрямком руху протестувальники провели короткостроковий пікет будівлі Нацбанку і офісу Партії регіонів.

Люди обклеїли будівлю фотографіями побитої Чорновол.

16:30. Міліція затримала власника автомобіля, на якому зловмисники їхали за Тетяною Чорновол.

Також встановлено особи ще двох людей, які також можуть мати відношення до цього злочину.

Раніше номери автівки та ім’я його власника виклав у своєму Facebook журналіст Мустафа Найєм.

Автомобіль Porsche Cayenne Turbo з державними номерами AA5399EH був нібито зареєстрований на Олександра Володимировича Храмцова.

"На людину з прізвищем Храмцов Олександр Володимирович зареєстрована первинна організація Партії Регіонів у Шевченківському р-ні міста Запоріжжя (скріншот з сайту Державної реєстраційної служби України) і "Кайєн", з якого було вчинено напад на Таню Чорновол", - пише журналістка Ольга Червакова (Olga Chervakova) на своїй сторінці у Facebook.

Тим часом, у прес-службі МВС поки не підтвердили і не спростували цю інформацію.

14:50. Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко закликає всіх журналістів проявити солідарність з колегами і оголосити страйк чинній владі, і хоча б один день не показувати і не публікувати повідомлення про діяльність влади про нібито поліпшення в країні.

"Сьогодні журналістів б'ють, закривають їм рот. Знищують право на професію. Підступно і вночі по-звірячому бити жінку - на таке здатні тільки боягузи і моральні виродки. Ці покидьки, схоже, повірили у свою безкарність. Хтось ще сподівається, що ця влада "виправиться" і когось почує? Сьогодні вона хоче зробити з нами усіма так, як вчинила вночі з Танею Чорновіл. хоче паралізувати людей страхом. Так не буде!"

14:40. Тетяну могли побити через те, що вона працювала над журналістським розслідуванням будівництва нової резиденції Януковича. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат від "Батьківщини" Микола Княжицький.

"Це фото зроблене декілька днів назад. Тетяна Чорновіл просила його не оприлюднювати, поки вона веде розслідування. Але після її побиття вважаю необхідним це зробити. За словами джерела, яке передало Тетяні цей план на карті - нове Межигір'я. Янукович будує нову резиденцію'у Кончі-Заспі. Вона має бути скромнішою - 32 гектари, щоб перед виборами нібито почути кожного і з Межигір'я з'їхати. Втім країна Межигір'я не порожніє, а за даними Тетяниного джерела має стати резиденцією Олександра Януковича. Тетяна ретельно працювала над цим матеріалом".

14:25. Голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що напад на журналістку та громадську діячку Тетяну Чорновіл є замахом на вбивство, а не хуліганством: "Генеральна прокуратура та правоохоронці кваліфікують це як хуліганські дії, але насправді це замах на вбивство".

За його словами, відповідальність за цей злочин лежить особисто на міністрові внутрішніх справ Віталієві Захарченку та генеральному прокуророві Віктору Пшонці.

14:10. Один з лідерів опозиції, екс-глава МВС Юрій Луценко не вірить у можливість неупередженого розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновіл нинішніми генеральним прокурором та міністром внутрішніх справ. Про це він сказав, коментуючи заяву президента Віктора Януковича про особистий контроль за ходом розслідування.

"Коли Президент бере щось на контроль, то це означає, що він захищає виконавців своєї хижої зграї. Я не вірю в жодні розслідування, доки міністр Захарченко є частиною розслідування цього побиття. Послухайте, як може не піти у відставку міністр, який допустив використання спецназу проти мирних громадян? Як про хід такого розслідування може доповідати генпрокурор Пшонка, який договорився до того, що це студенти напали на "Беркут"? Ці дві посадові особи гарантують покривання злочинів, а не їх розслідування", - зазначив політик.

14:00. Побиття Чорновол є замахом на вбивство, організованим за сценарієм розправи над Георгієм Гонгадзе, йдеться в поширеній заяві об'єднаної опозиції "Батьківщина".

13:50. Активісти встановили намет, вивіску міністерства люди обклеїли портретами побитої журналістки. Ручки на дверях міністерства відкрутили самі співробітники МВС, щоб ніхто ззовні не міг відкрити, повідомляє корреспондент NEWSru.ua.

13:40. До учасників пікетування Міністерства внутрішніх справ прибула колона у складі ще 500 активістів. Таким чином наразі будівлю МВС пікетують близько 1,5 тис. осіб.

Також прибула машина зі звукопідсилювальною технікою, біля якої виступають народні депутати з опозиційних фракцій, передає УНІАН.

Крім того, депутати намагались потрапити до МВС з центрального входу для того, щоб дізнатись у міністра, що зроблено для розслідування побиття Чорновол, хто входить до складу слідчо-оперативної групи і коли міліція знайде тих злочинців, які це скоїли.

Як повідомив народний депутат від "Свободи" Ігор Швайка, "ми встановили факт крадіжки дверних ручок на самій будівлі МВС, ймовірно для того, щоб завадити депутатам потрапити до будівлі". Проте народні депутати все-таки потрапили до МВС з входу приймальні громадян.

13:30. Міліція відпрацьовує низку версій нападу на Чорновол, серед основних - її професійна діяльність, ДТП і можливі провокації з боку певних осіб.

"Слідство відпрацьовує кілька версій злочину. Ми не відкидаємо версію, пов'язану з професійною діяльністю Тетяни Чорновол, не відкидаємо і версію скоєння ДТП, і хотів би зазначити, що відпрацьовується версія про можливі провокації з боку певних осіб", - заявив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

Він також наголосив, що є ще низка версій стосовно цього злочину, проте не назвав їх.

13:10. Активісти Євромайдану заблокували вулицю Богомольця біля Міністерства внутрішніх справ. Про це з місця події повідомляє Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook. "Сиджу в одній з машин, котрі стоять поперек Богомольця, під входом до центрального офісу МВС", - написав він.

За словами Луценка, міліція продовжує наполягати на тому, щоб активісти прибрали машини. Він закликав інших активістів приєднуватися і пропонує встановити намет.

13:05. Громадська активістка і журналістка Тетяна Чорновол пов’язує напад на себе з активною громадською діяльністю. Про це повідомив депутат Верховної Ради з фракції "Батьківщина", колишній очільник київської міліції Віталій Ярема, передає Радіо "Свобода".

"Вона пояснила в бесіді, що протягом дня вона відвідувала місце проживання Генерального прокурора Пшонки і міністра внутрішніх справ Захарченка і пов’язує ці події якраз із своєю діяльністю як громадського активіста", – сказав Віталій Ярема.

12:25. Прокуратура Київської області розшукує очевидців нападу на громадську активістку і журналістку Чорновіл, яка сталася на автодорозі Бориспіль-Київ поблизу с.Гора (Київська обл.). "Всіх хто став свідками події просимо зателефонувати за телефоном: 200-21-51", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

25 грудня близько першої ночі на Бориспільській трасі під Києвом автомобіль Shevrolet Aveo, яким керувала Тетяна Чорновол, був підрізаний і пошкоджений джипом, з якого вийшли невідомі. Вони розбили скло в її машині. Журналістка вискочила з автомобіля і намагалася тікати, нападники наздогнали її і стали бити.

У Тетяни діагностований струс мозку, гематоми на обличчі, зламаний ніс. Вона перебуває в реанімації. Опозиція вважає напад замахом на вбивство.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1043 | Додав: adminA | Теги: за що її побили.ВІДЕО, Чорновол пояснила
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ