Ср, 2024-04-24, 19:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 17 » Чудове майбутнє: люди не старітимуть, а працюватимуть кіборги. ВІДЕО
17:57
Чудове майбутнє: люди не старітимуть, а працюватимуть кіборги. ВІДЕО
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

За останні десять років людство створило чимало цікавих технічних рішень, які ми раніше й уявити собі не могли.

Перерахуємо лише деякі з них: Wi-Fi, багатоядерні процесори, iPhone та інші смартфони з сенсорним екраном, iPod, флеш-накопичувачі, доповнена реальність, гібридні автомобілі, взуття з вбудованим процесором, Web 2.0, соціальні мережі та планшетні комп'ютери, передає ТСН.

Головний футуролог та експерт з технологій компанії Cisco Дейв Еванс на конференції Cisco Live 2011 розповів про найважливіші тенденції у сфері високих технологій, які змінять світ у найближчі десять років.

Варто зазначити, що прогнози Дейва Еванса охоче публікують такі видання, як Financial Times і Forbs.

1. Перемога над старінням

За словами одного з найбільш впливових і відомих фізиків-теоретиків нашого часу Стівена Хокінга, людство вступає в еру самовизначення власної еволюції.

Якщо це здається вам чимось фантастичним, то для прикладу наведемо кілька фактів: у 2009 році було винайдено штучну руку з тактильними відчуттями, в 2010 році відновлено зір незрячій людині за допомогою імплантатів сітківки ока, і в тому ж році розроблено штучне серце без пульсу, тромбів і поломок.

Так що цілком ймовірно, що до 2020 року буде розроблено технології, які зможуть перемогти старіння. людини.

2. Кіборги заполонять планету

Робототехніка нині розвивається активними темпами, і вже до 2020 року роботи стануть досконалішими за людей у плані фізичних можливостей.

До 2025-го популяція роботів перевершить за чисельністю населення розвинених країн, до 2032-го інтелектуальні можливості роботів виявляться вищими, ніж у людини, а до 2035 року вони повністю замінять людей як робоча сила.

3. Адаптивне виробництво

До 2020 року може бути активно розвинена технологія 3D-друку, або адаптивного виробництва, яка дозволить створювати будь-які предмети з будь-якого матеріалу. А там не за горами можливість "друку" людських органів - така технологія може врятувати мільйони життів.

Вже сьогодні подібна технологія застосовується для "друку" різних предметів, від іграшок до машин і живих структур.

4. Людина-комп'ютер

Досі людство пристосовувалося до технологій. У майбутньому ж, навпаки, технології стануть пристосовуватися до нас. Вже сьогодні машинний зір дає можливість зняти камерою смартфона головоломку судоку і вирішити її практично миттєво.

Доповнена реальність і керування комп'ютерами за допомогою жестів допоможе перетворити сфери освіти, охорони здоров'я і комунікацій та об'єднати віртуальний і реальний світи.

До 2020 року, ймовірно, буде створено інтерфейс "людський мозок-машина", який дозволить людям з травмами хребта жити повноцінним життям.

5. Розв'язання енергетичної проблеми

Проблему отримання дешевої енергії може бути повністю розв'язано завдяки активному розвитку альтернативних видів електростанцій.

Одна лише сонячна енергія в змозі задовольнити нинішній попит на енергію в світі - достатньо побудувати 25 сонячних суперелектростанцій площею близько 100 квадратних кілометрів кожна.

Незабаром фотоелементи будуть масово вироблятися, завдяки новітній технології виробництва сонячних батарей з допомогою струменевих принтерів, розробленій в цьому році дослідниками з Університету штату Орегон.

6. Інформація в будь-якому місці і будь-який час

До 2020 року збір і поширення будь-якої інформації буде відбуватися в реальному часі.

Кожен власник смартфону зможе знімати події в реальному часі і транслювати їх усім, хто захоче це дивитися.

Все це буде можливо завдяки трьом речам: мобільному інтернету, веб-телебаченню та генеруванню контенту в будь-якому місці в будь-який час.

7. Мережі нового покоління

З 1991 по 2011 рік швидкість домашнього інтернет-з'єднання зросла у 170 разів. Приміром, якщо в тому ж 1991 році користувачі підключалися до мережі зі швидкістю 9 кбіт/с, то в наш час середня швидкість підключення становить 50 Мбіт/с.

На думку Еванса, до 2020 року швидкість інтернет-з'єднання зросте у 3 млн разів, що дозволить впоратися з величезним навантаженням, щоб задовольнити постійно ростучий попит користувачів.

8. Мудрі хмарні технології

Вже зараз хмарні сервіси почали широко використовуватися по всьому світу, адже їх переваги були швидко оцінені, і тепер ними можуть користуватися всі користувачі Інтернету.

Середньорічне зростання загальносвітового доходу від хмарних сервісів сягне 20%, а витрати на інновації і хмарні обчислення до 2014 року можуть досягти 1 трлн доларів.

Еванс стверджує, що до 2020 року третина всієї інформації буде зберігатися на хмарних серверах.

9. Зеттабайти - не межа

Близько 5 екзабайт унікальної інформації було створено у 2008 році. Цю інформацію можна вмістити на 1 млрд DVD дисків

Планується, що у 2011 році буде створено 1,2 зеттабайт інформації. Така величезна кількість інформації обумовлена безупинним потягом людей до мультимедіа, надто ж до відео. З появою таких сервісів, як Youtube і відео у високій якості FullHD, дуже швидко збільшився загальний обсяг згенерованої інформації.

До 2015 року більш ніж 90% даних у "всесвітній павутині" припадатиме на відеоконтент, що створить величезне навантаження на мережі.

10. Інтернет речей У 2010 році вперше в історії на кожного жителя нашої планети стало припадати більше одного підключеного до Інтернету пристрою. Загальна кількість підключених до Інтернету пристроїв досягла 12,5 млрд одиниць.

Cisco IBSG прогнозує, що до 2020 року кількість інтернет-пристроїв досягне 50 млрд, або по шість на кожного жителя Землі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1097 | Додав: admin | Теги: кіборги, майбутнє, люди не старітимуть
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ