Сб, 2024-04-20, 15:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 9 » Цинічним використанням дитячої лікарні для розкрадання бюджету обурена опікунська рада "Охмадиту"
17:30
Цинічним використанням дитячої лікарні для розкрадання бюджету обурена опікунська рада "Охмадиту"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Громадські активісти обурені "цинічним використанням модернізації дитячої лікарні "Охматдит" для прикриття чергового розпилу державних коштів", повідомляє "Украинская правда".

Про це йдеться у зверненні членів Опікунської ради НДСЛ "Охматдит", представників громадських організацій до прем’єра Миколи Азарова.

Активісти нагадали, що 3 липня уряд розподілив державні гроші за статтею, де вказано спрямування коштів "в тому числі на будівництво НДСЛ "Охматдит", виділивши на добудову лікарні лише 50 мільйонів гривень із 2,2 мільярдів.

"Для нас, волонтерів, це стало переконливим свідченням байдужості влади до реальних потреб українців. Опікунська рада "Охматдиту" категорично проти маніпуляцій та цинічного використання модернізації лікарні для прикриття чергового розпилу державних коштів", - сказано у заяві.

Активісти вважають, що Азаров "має чесно визнати, що завершення модернізації та початок експлуатації нового корпусу "Охматдиту", де 25 тисяч важкохворих дітей могли б знайти порятунок, не відбудеться" в публічно обіцяний ним термін – до кінця 2013 року.

На думку активістів, Азаров також має визнати, що Кабмін не зумів виконати доручення президента від квітня цього року про забезпечення безперебійного фінансування "Охматдиту".

Крім того, активісти обурюються "нездатністю Верховної Ради поставити інтереси дітей вище за інтереси пивних, алкогольних та тютюнових компаній", маючи на увазі відмову депутатів включити до порядку денного пакет законопроектів про підвищення акцизів на пиво, які б "дозволили б профінансувати не лише добудову "Охматдиту", а й інші невідкладні потреби української медицини".

"Вимагаємо від Вас публічних пояснень: як Ви плануєте виконати неодноразові обіцянки президента Віктора Януковича у визначені терміни ввести в дію новий сучасний корпус лікарні? Звідки плануєте брати кошти на завершення будівництва? Чи правдою є те, що Ви не підвищуватимете акцизи, а запропонували взяти позику під державні гарантії, заганяючи в боргову яму майбутні покоління українців?" - сказано у заяві.

"На жаль, ціна зволікання у даному випадку вже вимірюється втраченими життями дітей. Не можете знайти кошти на будівництво лікарні в обіцяні Вами ж терміни – пропонуйте Вашим міністрам взяти під опіку кожну важкохвору дитину України, життя якої не можна врятувати тут і тепер", - додали активісти.

Як відомо, 3 липня Кабмін виділив 50 мільйонів гривень на добудову "Охматдиту". Тією ж постановою урядовці спрямували 60 мільйонів для розширення Паркової дороги в Києві (там будується вертолітний майданчик для Віктора Януковича), 50 мільйонів - на закінчення будівництва транспортної розв'язки на Поштовій площі Києва (по цій дорозі возять того ж таки Януковича), 70 мільйонів - аеропорту "Бориспіль" на добудову VIP-терміналу для офіційних делегацій, 30 мільйонів – Держуправлінню справами (на поточні витрати), 87,7 мільйона - Мін'юсту, 74,6 мільйона - на добудову житлового будинку СБУ в Києві та капремонт будівель СБУ, 82,6 мільйона - на погашення боргів за чемпіонат Євро-2012.

Ще 40 мільйонів було надано на реалізацію проекту "Українсько-китайське кіно", а 137,5 мільйона - для підготовки річниці Тараса Шевченка та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Перед цим активісти і волонтери провели кілька акцій за ухвалення закону про підвищення акцизів на пиво. Вони стверджували, що гроші від підняття акцизів мають бути спрямовані на добудову "Охматдиту".

У 2012 році громадські організації заявляли, що Кабінет міністрів передає на Євро-2012 200 мільйонів гривень, які передбачалися на будівництво лікувально-діагностичного комплексу дитячої лікарні "Охматдит".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: лікарні, розкрадання бюджету, опікунська рада Охмадиту, цинічним використанням
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ