Пт, 2024-03-29, 14:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 25 » Cуд дозволив заарештувати на два місяці екс-главу Держмитниці Макаренка
16:41
Cуд дозволив заарештувати на два місяці екс-главу Держмитниці Макаренка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Печерський районний суд Києва ухвалив рiшення про арешт колишнього голови Державної митної служби України Анатолiя Макаренка. Вiдповiдне рiшення про обрання запобiжного заходу суд ухвалив на засiданнi в четвер.
"Подання задоволено - обрати стосовно Макаренка запобiжний захiд у виглядi утримання пiд вартою термiном на два мiсяцi", - йдеться в постановi Печерського суду, передає "Iнтерфакс-Україна".

Отже, Печерський суд повнiстю задовольнив подання слiдчого СБУ про арешт. Суд мотивував таке рiшення тим, що Макаренко, перебуваючи на волi, може використати свої зв'язки й надалi перешкоджати розслiдуванню кримiнальної справи, а також може ухилятися вiд з’явлення на допит.

Термiн утримання пiд вартою обчислюється з 23 червня. Весь цей час Макаренко перебуватиме в Київському СIЗО. Ця постанова суду може бути оскаржена в триденний термiн в апеляцiйному судi.

Присутнi в залi суду народнi депутат вiд БЮТ Олег Ляшко й Андрiй Кожем'якiн назвали ганебним рiшення суду й заявили про намiр оскаржити цю постанову.

Щодо Макаренка порушено кримінальну справу за статтею "службова недбалість". Відповідну заяву зробив у четвер адвокат колишнього чиновника Євген Солодко.

Він уточнив, що 23 червня Макаренко був викликаний на допит у Службу безпеки в якості свідка у "справі Діденка" (колишній перший заступник глави правління "Нафтогазу" Ігор Діденко).

"У СБУ їм довелося перебувати весь день, і врешті-решт їм повідомили про те, що відносно Макаренка складено протокол затримання і пред'явили постанову про порушення кримінальної справи за статтею "службова недбалість", - йдеться у повідомленні.

Солодко зазначив поспішність обрання запобіжного заходу для свого підзахисного, "оскільки термін затримання набагато більше 72 годин з моменту затримання", повідомляє агентство.

Крім того, за словами адвоката, незрозумілим залишається питання - чому запобіжний захід обирається в Печерському районному суді.

Адвокат зазначив, що був поставлений перед фактом безпосередньо напередодні засідання з обрання запобіжного заходу.

"Я в будь-якому випадку буду ставити питання, що Печерський суд не має права розглядати цю справу", - сказав він, додавши, що буде оскаржувати постанову про порушення кримінальної справи відносно свого підзахисного в районному суді за підсудністю.

Солодко не став конкретизувати, які питання задавали його підзахисному, уточнивши, що "питання стосувалися розпоряджень щодо розмитнення газу - хто давав ці розпорядження".

"Макаренку давалися документи з певними візами, реквізитами і він їх коментував", - каже адвокат.

На питання, чи змушували Макаренка свідчити проти колишнього прем'єра Юлії Тимошенко, адвокат сказав: "У моїй присутності такого не було, а чи були плани на такі свідчення - треба запитати у слідчого".

На переконання Солодко, з точки зору кримінального процесу поведінка Макаренка "бездоганна": "Його затримувати підстав реальних не було".

На питання, хто давав доручення на розмитнення газу, адвокат пояснив: "Було доручення з реквізитами апарату Кабміну, на якому вказана дата прискорення цих процедур".

"Позиція Макаренка така - всі дії, які робила Митна служба по відношенню до природного газу, вони здійснювалися виключно на підставі митного законодавства, а Кабмін говорив тільки про питання прискорення доручення, підписаного Турчиновим (на той час першим віце-прем'єром Олександром Турчиновим)", - наголошується в повідомленні.

Тим часом, сам Макаренко не розуміє, за що його затримали. Про це він заявив перед початком засідання в Печерському районному суді, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Мені, чесно кажучи, незрозуміло, чому я вчора був затриманий. Я прибув за повісткою у визначений термін. Я не кажу, що це політична справа. Я державний чиновник, який тимчасово не працює", - заявив Макаренко.

Говорячи про слідчого, який веде справу, він зазначив: "Це молода людина, він виконав доручення свого керівництва".

Відповідаючи на питання, як, на його думку, розвиватиметься ця справа, екс-глава митниці зазначив: "Я, на жаль, живу в державі, де є несподіване минуле і іноді несподіване майбутнє".

"Без політичних заяв хочу сказати, що будь-яка держава в умовах викликів та ризиків сучасності має такі спецслужби, які займаються захистом інтересів фінансово-промислових груп, а не національної безпеки України, тим державам буде складно", - заявив Макаренко.

Також він додав, що вчора його допитували близько дев'яти годин.

Як повiдомлялося, в четвер лiдерка БЮТ Тимошенко назвала "полiтичним переслiдуванням" арешт екс-голови Державної митної служби України Макаренка.

Лiдерка БЮТ зазначила, що все, що вiдбулося, безпосередньо пов'язане з роботою в Українi "великого тiньового посередника в постачаннi природного газу – РосУкрЕнерго".

Макаренко в перiод газової кризи у 2009 роцi займався розмитненням природного газу.

Зазначимо, Макаренка затримано як підозрюваного у ході розслідування кримінальної справи про нанесення збитків державі Україна за результатами розгляду позову "РосУкрЕнерго" в Стокгольмському арбітражі.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 928 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ