Чт, 2024-04-25, 21:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 28 » ЦВК: місцеві вибори відбудуться в 73 об'єднаних громадах
17:52
ЦВК: місцеві вибори відбудуться в 73 об'єднаних громадах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Місцеві вибори 25 жовтня відбудуться в 73 об'єднаних громадах.

Відповідне рішення ухвалила в п'ятницю 28 серпня Центральна виборча комісія.

ЦВК сьогодні на засіданні оголосила про початок виборчого процесу з 5 вересня у 73-х об'єднаних громадах у восьми областях: у Волинській області - у п'яти громадах, у Дніпропетровській - в десяти, у Житомирській - у восьми, у Кіровоградській - у двох, в Одеській - у семи, у Полтавській - в десяти, Хмельницькій - в двадцять одному, у Чернівецькій - в десяти.

У цих об'єднаних громадах пройдуть перші місцеві вибори.

У той же час ЦВК не знайшла правових підстав для оголошення початку виборчого процесу в чотирьох об'єднаних громадах – в Гостомельській селищній та Бучанській міській громадах Київської області, а також Нетішинській та Славутській міських громадах Хмельницької областей.

ЦВК виходила з того, що у випадку, якщо населені пункти, що увійшли до складу об'єднаної громади, відносяться до різних районів, то Верховна Рада повинна внести відповідні зміни в адміністративно-територіальний устрій відповідній області, чого не було зроблено.

Місцеві вибори 25 жовтня не будуть проводитися на окупованій території в 125-ти населених пунктах Донецької області та 146-ти – Луганської області.

Так, ЦВК сьогодні на засіданні, розглянувши подання голів Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій, взяла до відома перелік місцевих рад, в яких вибори не призначені. Мова йде про території, які тимчасово не підконтрольні Україні.

Місцеві вибори не призначено на Луганщині в Антрацитівському, Краснодонському, Лутугинському, Перевальському, Попаснянському, Слов'яносербському, Станично-Луганському районах, а також містах Луганськ, Алчевськ, Антрацит, Брянка, Кіровськ, Краснодон, Красний Луч, Первомайськ, Ровеньки, Свердловськ та Стаханов.

На Донеччині вибори не призначені в Амвросіївському, Артемівському, Волноваському, Мар'їнському, Новоазовському, Старобешівському, Тельманівському, Шахтарському районах, а також у містах Донецьк, Горлівка, Єнакієве, Жданівка, Кіровське, Макіївка, Сніжне, Торез , Харцизьк, Шахтарськ і Ясиновата.

Відповідно до закону, ЦВК також повинна в найближчі дні розглянути подання Донецькій і Луганській ОВЦА і затвердити перелік місцевих рад, в яких проведення місцевих виборів 25 жовтня організувати неможливо.

26 серпня Центральна виборча комісія отримала подання від голів Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій з переліком населених пунктів, у яких пропонується не проводити чергові місцеві вибори 25 жовтня з міркувань безпеки.

Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада ухвалила новий закон про місцеві вибори, які повинні проходити за пропорційною системою, а сільських та селищних рад - за мажоритарною системою. Закон виключає участь політичних блоків, а також передбачає, що вибори не відбудуться на частини Донбасу та в Криму.

Вибори призначені на 25 жовтня.

Зазначимо, перелік адміністративних і територіальних одиниць, де не відбудуться місцеві вибори, Верховна Рада визначить окремою постановою про призначення відповідних місцевих виборів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: 73 об'єднані громади, місцеві вибори, ЦВК
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ