Чт, 2024-04-25, 07:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 19 » ЦВК не вважає, що на грошових заставах кандидатів можна заробити
12:23
ЦВК не вважає, що на грошових заставах кандидатів можна заробити
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Центральна виборча комісія витратить майже всі передбачені бюджетом 1,2 млрд грн на організацію виборчого процесу. Однак держбюджет заробить мізерні кошти від грошових застав політичних партій та кандидатів у народні депутати. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Він нагадав, що у виборах буде брати участь значна кількість кандидатів у мажоритарних округах. "Можливо, ми спробуємо десь заощадити. Однак, враховуючи, що у нас є велика кількість кандидатів у мажоритарних округах, то значна кількість коштів піде на забезпечення агітації за рахунок державного бюджету", - пояснив Магера.

"Отже, держава просто мізерно мало отримає від грошових застав, в порівнянні з тим, що витрачає на цих кандидатів", - підкреслив він.

Крім того, він нагадав, що політичним партіям, які подолають п'ятивідсотковий виборчий бар'єр, грошову заставу має бути повернено. "Соціологи називають різну кількість політичних партій, які можуть потрапити до ВР - від 4 до 7. Враховуючи, що у виборчому бюлетені буде 22 політичні партії, очевидно, що більше 10 втратить заставу", - сказав він.

Заступник голови ЦВК також нагадав, що грошова застава кожного з кандидатів-"мажоритарників", яка становить 13,224 тис грн, і кожній партії, який складає 2, 204 млн грн, і які не пройдуть у парламент, буде перераховано до державного бюджету. "Грошові застави політичних партій, які не подолали п'ятивідсотковий бар'єр, а також кандидатів- "мажоритарників", які програли вибори, перераховуються відразу до державного бюджету", - сказав він.

Говорячи про організацію відеоспостереження на виборчих дільницях, заступник голови ЦВК зазначив, що великої надії, що коштів, передбачених у бюджеті (993,6 млн грн - ред.), буде достатньо на виконання, немає. "Парламент поставив ЦВК перед фактом: ось вам закон, виділені кошти в обсязі 1 млрд грн, а ви, будь ласка, думайте, як це виконати ... Ми будемо використовувати ці кошти, як це і передбачено законом. І будемо сподіватися на рішення уряду ", - резюмував він.

Нагадаємо, ЦВК зареєструвала 5771 кандидата і офіційно завершила реєстрацію.

За словами Магери, переважна більшість претендентів зареєстрували кандидатами в нардепи. "Відмовлено в реєстрації тільки 443 претендентам, що становить менше 10%. Я вважаю, що це абсолютно нормальна цифра", - зазначив він.

Магера також зазначив, що у виборах братимуть участь 89 політичних партій суб'єктів виборчого процесу.

Він також зазначив, що у виборах у багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі братимуть участь 22 політичні партії. "У виборчі списки політичних партій включено 2784 кандидата. Із них переважна більшість зареєстровано - 2644", - сказав він.

Говорячи про кількість зареєстрованих кандидатів-"мажоритарників", Магера зазначив, що було подано 3430 заяв від претендентів, при цьому комісія відмовила 303 кандидатам. "Таким чином ЦВК зареєструвала для участі у виборах 3127 кандидатів у мажоритарних округах", - повідомив він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: грошових заставах, ЦВК
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ