Чт, 2024-03-28, 19:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 11 » ЦВК підбила підсумки виборів і визнає, що вони не були чесними
12:10
ЦВК підбила підсумки виборів і визнає, що вони не були чесними
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Партія регіонів перемогла на парламентських виборах у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Про це свідчать офіційні результати виборів, які були оголошені головою ЦВК Володимиром Шаповалом.

Згідно з офіційними результатів голосування за Партію регіонів проголосували 6,1 мільйона виборців або 30% виборців, що прийшли на дільниці. На другому місці ВО "Батьківщина” – 5,2 млн виборців (25,54%).

Трійку призерів замикає партія "УДАР" – 2,85 млн голосів виборців (13,96%).

У Верховній Раді наступного скликання також будуть представлена Компартія, яку підтримали 2,688 млн виборців (13,18%), а також ВО "Свобода” – 2,129 млн виборців (10,44%).

Назва партії

%

Кількість голосів

Мандати по списку

Мандати по округам

Партія регіонів

30.00

6 116 746

72

113

ВО "Батьківщина"

25.54

5 209 090

62

39

"УДАР" Віталія Кличка

13.96

2 847 979

34

6

Комуністична партія України

13.18

2 687 269

32

-

Всеукраїнське Об'єднання "Свобода"

10.44

2 129 933

25

12

Не потрапили до наступного парламенту партія Наталії Королевської "Україна-Вперед”, яку підтримали 322,1 тисяч виборців (1,58%), а також партія "Наша Україна” – 226,49 тис виборців (1,1%), Радикальна партія Олега Ляшка – 221,1 тисяч виборців (1,08%).

Решта партій не набрали і 1% голосів виборців.

Згідно з даними протоколу Центрвиборчкому у виборах взяли участь понад 20 мільйонів українців. На дому проголосували близько 1 млн українців, як і прогнозували в ЦИК.

"Це не фантазії ЦВК, якісь хотєлки, це дані, які відображають зміст протоколів окружних комісій”, - зазначив голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал, оголошуючи результати виборів у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Після оголошення результатів голосування голова комісії Володимир Шаповал почав зачитувати прізвища ім'я та по-батькові обраних депутатів.

Відповідно до закону, рішення ЦВК про результати виборів набере чинності після офіційного опублікування в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр".

Проте рішення ЦВК може бути оскаржене в суді протягом п'яти днів. При цьому суд для забезпечення позову може призупинити публікацію результатів виборів до моменту винесення свого рішення по суті.

Центральна виборча комісія має намір завершити підведення підсумків парламентських виборів в Україні в неділю, 11 листопада. Засідання ЦВК в неділю відбудеться о 12.00. ЦВК залишилося визнати обраними 34 народних депутата по мажоритарних округах.

Парламентські вибори проводилися 28 жовтня за змішаною системою - по 225 народних депутатів обиралося за партійними списками і в одномандатних округах. Однак ЦВК прийняв постанову про те, що в п'яти одномандатних округах встановити результати волевиявлення громадян неможливо, у зв'язку з чим Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити в цих округах повторні вибори. Це стосується округів № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 223 (Київ Шевченківський район).

Кандидати від опозиції в мажоритарних округах № № 94, 132, 194, 197 і 223 обурені рішенням Центрвиборчкому щодо повторних виборів і відзначають незаконність дій ЦВК.

Також замглави ЦВК Жанна Усенко-Чорна, яка за регламентом має право на особисту думку, заявила, що не вважає вибори вільними і демократичними.

П’ять членів ЦВК заявили, що вибори не були прозорими

П’ять членів ЦВК підписали протокол про результати виборів у багатомандатному окрузі з окремою думкою.

Зокрема, член ЦВК Валерій Шелудько у своїй окремій думці вказав на те, що ряд маловідомих партій отримали переважну кількість членів комісій, тоді як партії, які брали участь у виборах по всій Україні, таких квот не отримали.

Шелудько також вказав на те, що значна кількість членів комісій була заангажованою, і це позначилося на результатах виборів.

Член ЦВК Ігор Жиденко наголосив, що "вільних виборів в Україні не відбулося. Те, що ми бачимо на табло – це результат виборчих технологій, підкупу і обману".

Юлія Швець наголосила на тому, що встановлення результатів виборів є передчасним і цифри на табло не відповідають справжньому волевиявленню виборців.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна вказала на те, що "повернення України до змішаної системи виборів призвело до проведення найгірших виборів в історії України".

Заступник голови ЦВК Андрій Магера приєднався до думки колег, наголосивши, що не вважає нормальним, що 30 тисяч виборців у 94 окрузі були позбавлені права вибору.

"На жаль, Україна скочується назад в плані проведення виборів", - заявив Магера. Він висловив сподівання, що нова Рада ухвалить інший закон про вибори за пропорційною системою з відкритими списками.

Голова ЦВК Володимир Шаповал підписав протокол без окремої думки, але наголосив, що вважає неприпустимим рішення окружних виборчих комісій, які позбавили хоча б одного громадянина права голосу. "Це юридично і політично непристойно", - сказав він.

Представник "Батьківщини" у ЦВК Руслан Князевич наголосив, що тепер зрозуміло, навіщо владі була мажоритарна система.

"Вона була потрібна не для того, щоб стати ближчою до виборців, а для того, щоб не допустити до влади опозицію, яка отримала сумарну більшість голосів", - сказав Князевич.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: підсумки виборів, вони не були чесними, ЦВК
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ