Сб, 2024-04-27, 05:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 5 » ЦВК пропонує провести перевибори в кількох округах
20:31
ЦВК пропонує провести перевибори в кількох округах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Центральна виборча комісія України в постанові, ухваленій у понеділок, визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів в 5 одномандатних округах: № 94, 132, 194, 197, 223.

Крім того, ЦВК визнав необхідність проведення повторних виборів в даних округах і звертається до Верховної Ради щодо ухвалення нею рішення про проведення повторних виборів у цих округах, передає "Інтерфакс-Україна".

У своїй постанові ЦВК зазначає, що вибори в даних округах проведено без дотримання норм, передбачених Конституцією і законом про вибори народних депутатів України.

"За результатами перевірок, викладених у зверненнях, поданих до ЦВК фактів, бачиться неможливим достовірно встановити результати волевиявлення виборців по обранню народних депутатів України в частині одномандатних виборчих округів - № 94, 132, 194, 197, 223, що дає підстави вважати, що вибори народних депутатів України у зазначених округах проведено без дотримання вимог Конституції України та законів, принципів і засад виборчого процесу", - процитував голова ЦВК Володимир Шаповал постанову.

Він також процитував статті закону про вибори народних депутатів, де забороняється застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному волевиявленню волі виборця.

Шаповал зазначив, що найбільш радикальною пропозицією було визнати вибори недійсними по всім 225-й округам.

"Я сподіваюся, що ЦВК цим шляхом не піде. Бо ЦВК займається організацією виборів, несе частину відповідальності за те, як вибори реалізуються", - сказав він.

Як повідомлялося, в окрузі № 94 (Обухів, Київська область) спершу перемагав кандидат від "Батьківщини" Віктор Романюк. Однак апеляційний адмінсуд дав підстави не визнавати результати голосування на 28 дільницях, де лідирував Романюк, і окружком оголосив переможцем кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху, яка є дружиною екс-керівника області.

У № 132 окрузі (Первомайськ, Миколаївська область) була боротьба між кандидатом від об'єднаної опозиції Аркадієм Корнацьким і кандидатом від Партії регіонів Віталієм Травянком, який є заступником голови Миколаївської облдержадміністрації.

За першими даними після підрахунку 100% голосів Корнацький випереджав Травянко на 4167 голосів, проте після низки скандальних подій ЦВК ухвалила протокол окружкому № 132, де переможцем значиться Травянко, але доручила перевірити все.

У 194 окрузі (Черкаська область) окружком визнав переможцем представника ВО "Батьківщина" Миколу Булатецького, за якого проголосували 40,79% виборців. На друге місце в окрузі вийшла почесний президента ПАТ "Азот" Валентина Жуковська, за яку проголосували 25,29%.

В окрузі № 197 (Канів, Черкаська область) комісія дуже повільно рахувала голоси, і опозиціонери заявляли про махінації на користь самовисуванця Богдана Губського. Альтернативний підрахунок голосів показав перемогу кандидата "Батьківщини" Леоніда Даценка, однак вранці 5 листопада на сайті ЦВК Губський значився як переможець.

Триває боротьба в окрузі № 223 у Києві між кандидатом "Свободи" Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишиним (екс-глава Шевченківської райради та райадміністрації в столиці). Спершу перемогу отримував Пилипишин, за останніми даними лідирує Левченко, але суд постановив перерахувати голоси на 11 дільницях.

Член ЦВК Усенко-Чорна впевнена, що список округів, за якими вибори визнано недійсними, необхідно доповнити

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна вважає за необхідне доповнити список округів, по якому слід визнати вибори недійсними. На її думку, такими слід визнати вибори в округах № 11, 14, 20, 90.

"Це тільки початок. Я переконана, що ми повинні продовжити, починаючи з 11-го округу, 14, 20, 90, і так далі. Таких округів по Україні чимало, і питання сьогодні є абсолютно незакритим", - сказала вона на засіданні ЦВК у понеділок.

Опозиція не підтримує перевибори в тих округах, де її кандидати перемогли 28 жовтня

Об'єднана опозиція "Батьківщина" не підтримує перевибори в тих одномандатних округах, де 28 жовтня здобула перемогу.

"Зараз ЦВК запропонувала ухвалити рішення про скасування результатів в п'яти округах. Ми не підтримаємо скасування там, де ми перемогли", - заявив на мітингу біля будівлі ЦВК у понеділок глава Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Він повторив вимоги опозиції про перерахунок голосів на тринадцяти округах.

"По 13-и округах - перерахунок, а там де не буде достатніх даних, там ми готові йти на перевибори", - зазначив він.

Також в опозиції заявляють, що Центральна виборча комісія України, діючи на догоду адміністрації президента, не визнає результати виборів на тих округах, де перемогли кандидати від опозиції. Про це заявляє заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"На жаль, Центральна виборча комісія поки що повністю працює під контролем адміністрації президента і готує незаконні рішення, зокрема, про невизнання виборів в округах, де перемогли представники від опозиції", - сказав Турчинов журналістам у Києві в понеділок.

За його словами, відповідно до чинного законодавства, не можна визнати вибори недійсними в окремому окрузі, але "і ЦВК, і судова система сьогодні намагаються діяти за межами Конституції, за межами виборчого законодавства".

"Тому, безумовно, такі результати виборів ми визнати не можемо", - підсумував Турчинов.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: перевибори в кількох округах, ЦВК
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ