Чт, 2024-04-25, 16:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 24 » ДАІ хоче збільшити штрафи для водіїв - заплановане "доїння", - преса
09:33
ДАІ хоче збільшити штрафи для водіїв - заплановане "доїння", - преса
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
На сайті управління Державтоінспекції з'явився законопроект, який посилить штрафи для водіїв.

Слідом за новими знаками і правилами даїшники готують для водіїв ще один "сюрприз" - нові штрафи. Днями управління ДАІ України винесло на обговорення законопроект, розроблений Міністерством внутрішніх справ, який повинен накрутити тарифи для порушників. І якщо раніше мова йшла про суворе покарання для лихачів, п'яниць і любителів покататися без прав, то даїшники вирішили бити гривнею тих, хто не пристібається, їздить з тонуванням і встановлює на авто додаткове світло. На думку МВС, якщо за цей законопроект проголосують депутати, це не тільки значно підвищить безпеку на дорогах, а й збільшить надходження до бюджету.

Отже, найбільше не пощастить тим, хто не любить пристібатися. Якщо сьогодні ціна питання становить від 51 до 85 грн, вже восени платити доведеться від 170 до 340 грн.

Все частіше бувають ситуації, коли водії ігнорують вимоги працівників ДАІ. Щоб це виправити, запроваджують новий штраф: "За невиконання вимог посадових осіб МВС". За такі витівки світить штраф 1700 грн.

Не пощастить і любителям тонованих машин. Їх будуть штрафувати на суму від 510 до 680 грн. За додаткове або неправильне світло, встановлене на вашому авто, доведеться відстебнути в казну до 595 грн.

Також у ДАІ обіцяють нещадно карати тих, хто ставить на дорозі або тротуарах замки для авто. Надалі їздити і паркуватися можна буде скрізь, де це не заборонено законом. А замки будуть зрізати.

Але найцікавіше криється в правці ст.52 Закону "Про дорожній рух". ДАІ отримає право контролювати технічний стан машин прямо на дорозі. Для цих цілей у даїшників є 24 мобільні техстанції, які департамент закупив ще торік.

Фахівці вже заявили: де-юре це повернення старого доброго техогляду. У ДАІ парирували, мовляв, перевіряти будуть тільки перевізників, пише Олександр Федченко у статті "ДАІ пропонує карати за непристебнутий ремінь, тонування і додаткове світло" в газеті "Комсомольская правда в Украине".

Законопроект передбачає й інші нововведення. Так, міліції можуть дозволити "здійснювати в порядку, встановленому Міністерством внутрішніх справ України, контроль технічного стану авто під час його експлуатації", а також проводити профілактичну роботу щодо зменшення кількість аварій на дорогах: "Співробітники МВС повинні ходити по підприємствах, які займаються автотранспортними перевезеннями, і перевіряти техстан машин. Це нормальна практика. За використання технічно несправних машин передбачається штраф у 850 грн або заборону на експлуатацію авто", - каже заступник начальника департаменту Державтоінспекції МВС України Володимир Резніков.

"Цей законопроект - частина Нацплану дій на 2013 рік, затвердженого президентом. Штрафи дуже впливають на акуратність водіїв і на кількість ДТП. Якщо говорити про ремені безпеки, то ми орієнтуємося на досвід західних країн, які давно посилили такі штрафи, і з'ясували, що не пристебнутий ремінь на 70% підвищує ризик загибелі при ДТП", - сказав начальник Центру безпеки дорожнього руху при МВС Сергій Будник.

Водії, звісно, не в захваті: "Це кошмар! Я не проти збільшення штрафу за непристебнутий ремінь, але перевірка стану транспортних засобів на дорозі і штраф за невиконання вимоги працівника ДАІ призведе до геноциду водіїв! Як і походи на підприємства. Тут умисел: "доїти" водіїв", - вважає киянка Олександра Мальцева.

Резніков, навпаки, вважає збільшення штрафів ефективним заходом: "Практика показує, що як тільки штрафи ростуть, кількість ДТП і правопорушень падає. Якщо ваша машина справна, ніхто вас затримувати не буде".

Юрист Олексій Святогор вважає: "Штрафи ніколи не будуть ефективними, надто враховуючи масовість такого явища, як їзда без ременя. Водії щоразу просто думають: "Спіймають мене цього разу чи ні?". Контролювати техстан авто на дорозі неможливо - як даїшник на око визначить стан машини? А ходити по підприємствах - це марна трата часу і сил самих співробітників ДАІ і зайвий привід брати хабарі".

На його думку, втілення законопроекту в життя може мати зворотну дію: "Десь же потрібно брати цих співробітників, які в робочий час будуть ходити по підприємствах. Значить, на дорогах даїшників стане менше, а це призведе до ще більшого хаосу, ніж той, який є тепер. Можливо, законопроект приймуть і тільки потім схаменуться", - каже Святогор.

А от за словами голови комітету ВР з питань транспорту і зв'язку Михайла Мироненка, законопроект має всі шанси пройти голосування: "Те свавілля, що твориться на дорогах, потрібно усувати будь-яким способом. В ідеалі потрібно діяти комплексно, але почати можна зі штрафів, тому що це найпростіший метод впливу на водіїв", пише Тамара Балаєва у статті "По водіям готують новий грошовий удар" в газеті "Сегодня".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: штрафи, ДАІ, водії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ