Вт, 2024-04-23, 09:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 14 » Дедалі більше турбує справа Тимошенко Президента Парламентської Асамблеї ОБСЄ
18:39
Дедалі більше турбує справа Тимошенко Президента Парламентської Асамблеї ОБСЄ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Петрос Ефтіміу стурбований справою проти Тимошенко ще більше, ніж на початку серпня. Про це він заявив у середу в Києві під час зустрічі з представниками української опозиції, що відбулася після його зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

"Я зробив свою заяву щодо справи Юлії Тимошенко ще на початку серпня, але, на жаль, зараз ситуація викликає ще більше занепокоєння", - сказав він, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Президент ПА ОБСЄ сказав, що порушував це питання під час зустрічі з головою Верховної Ради та обговорюватиме справу Тимошенко під час подальших зустрічей із українською владою.

А член української постійної делегації в ОБСЄ, віце-президент ПА ОБСЄ Олег Білорус сказав, що Ефтіміу сподівається, що його розмови з керівництвом України можуть сприяти політичному розв’язанню кризової ситуації. За словами Білоруса, учасники зустрічі резюмували, що "якщо ситуація не зміниться, то вона стає небезпечною, особливо перед новими парламентськими виборами, оскільки Україні не потрібна нова політична війна".

Серед іншого було зазначено, що без участі Тимошенко парламентські вибори не можуть бути визнані вільними, прозорими та такими, що відповідають демократичним стандартам - стандартам ОБСЄ, сказано в повідомленні.

Тимчасом заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв повідомив: "Пропозиції президента ПА ОБСЄ співпадають з нашим баченням щодо того, що є один реальний шлях, як вийти з кризи, - це декриміналізація політичних статей Кримінального кодексу. Це єдиний спосіб припинити політичні переслідування лідерів опозиції". Соболєв додав, що сторони дійшли згоди, що в Україні необхідно негайно реформувати судову систему та органи прокуратури згідно з принципами європейської демократії.

А депутат Сергій Шевчук додав, що ОБСЄ контролює діяльність влади в Україні: "Якщо хтось з представників влади подумав, що для того, щоб заспокоїти міжнародну спільноту, досить зробити тривалу перерву в процесі над Тимошенко, і сподівався на те, що, можливо, потік критичних зауважень з усіх куточків світу зменшиться, то ці сподівання даремні".

Як ми повідомляли, президент Європейської народної партії (ЄНП) Вілфред Мартенс надсилав запит до Печерського районного суду з проханням про відвідування колишнього прем'єр-міністра Тимошенко в слідчому ізоляторі, однак сьогодні, 14 вересня, суддя Родіон Киреєв відмовив президентовы ЄНП в побаченні з підсудною Тимошенко в СІЗО.

Раніше кілька депутатів, що входять до групи Європейської народної партії (ЄНП) в Європейському парламенті, заявили про неприпустимість підписання угоди про асоціацію з Києвом за умов, коли в Україні відзначено грубі порушення демократичних принципів, а саме утримання під вартою екс-прем'єрки Тимошенко. Тому Комітет з міжнародних справ Європарламенту не зміг дійти єдиної позиції з Україною - розгляд резолюції відкладено до 16 листопада.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 859 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ