Пт, 2024-04-19, 14:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Січень » 2 » День народження Степана Бандери у Полтаві традиційно відзначили смолоскипною ходою. ВІДЕО
14:52
День народження Степана Бандери у Полтаві традиційно відзначили смолоскипною ходою. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Цього року відзначають 112 День народження ідеолога українського націоналізму, поборника за незалежність України Степана Бандери.

Традиційно 1 січня в містах та містечках нашої держави на честь провідника нації в сотні і в тисячі голосів лунає гасло «Слава Україні!», а центральними вулицями проносять смолоскипи. Вогонь символізує незгасимість ідей, покладених Степаном Андрійовичем в основу боротьби нашої нації за свободу і незалежність. А ідеї та філософія його жива й актуальна понині.

– Ідеї Степана Бандери завжди будуть актуальні. Його знаменита фраза «Якщо народ між хлібом та свободою обирає хліб, то врешті він втратить і хліб, і свободу» – переосмислена зараз. Хлібом можна назвати, наприклад, підкуп виборців гречкою. Якщо ти замість правильних ідей, правильних людей обираєш гречку, то ти втратиш згодом усе, Полтаву зокрема. Ішлося про вибори, адже ця фраза була сказана тоді, коли люди обирали хліб, цінності радянського періоду – фабрики робочим, земля селянам, щоб всі були ситі-здорові, все було безкоштовно.

А в результаті народ втратив право голосу і свою свободу, свою країну. Потрібно знищити рабське мислення в головах. Рабське мислення – щоб було що поїсти, дах над головою, і більше нічого. Рабам було, що їсти, вони жили в казармах і працювали. Але ж людину від тварини відрізняє саме здатність творити. Якщо вона хоче створювати щось нове, то це вже інший рівень.

В Україні маємо пережити покоління-два, щоб викорінити ось ті старі радянські стереотипи й почати думати. Коли у нас з’явиться оцього думаючого середнього класу, як у Європі, відсотків 70-80, людей незалежних від гречки – тоді вони й обиратимуть подібних собі, – зазначив Юліан Матвійчук, співорганізатор акції у Полтаві, учасник бойових дій та депутат Полтавської міської ради.

Степан Бандера хоч і є ідеологом національно-визвольної боротьби, проте не є її зачинателем. Але саме він у час, коли визвольні змагання були фактично програні, сказав, що не потрібно здаватися – у нас є своя земля, хоч і окупована тоталітарними державами, є своя ідея, і ми маємо продовжувати боротися.

У тому, що боротьба не тільки продовжується, а й дає свої плоди, переконаний Тарас Синяговський:

– Зміни є. Порівняно із 2011-м, 2012-м роками Україна стала насправді українською. Ми нарешті зрозуміли, хто ворог, зрозуміли, що мова – це зброя. Нарешті ми вшановуємо сьогоднішній день, сам цей захід став напрочуд популярним, та й люди стали більш поінформовані, хто такий Бандера і чого ми збираємося. Роботи ще багато, але ми рухаємося в правильному напрямку.

У Полтаві смолоскипа хода в День народження Степана Бандери відбувається вже вдев’яте, із 2012 року. Ініціатором є місцевий осередок ВО «Свобода», а долучаються до заходу сотні мешканців міста та навіть ті, хто спеціально приїжджає з інших районів Полтавської області.

Розпочали ходу на початку пішохідної частини вулиці Соборності біля «Злато міста» і рушили до пам’ятника Іванові Мазепі на Соборній площі, де запалили фаєри та заспівали Гімн України.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 432 | Додав: adminA | Теги: день народження Степана Бандери, Полтава
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ