Пт, 2024-04-19, 16:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 3 » День незалежності з танками та арештами святкує Бєларусь. ВІДЕО
17:30
День незалежності з танками та арештами святкує Бєларусь. ВІДЕО
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

3 липня в Бєларусі відзначають головне офіційне державне свято - День незалежності. Напередодні свята бєларуська влада традиційно затримувала опозиційних активістів, а на вулицях бєларуської столиці з'явилися танки.

Уже кілька днів вулиці Мінська вечорами перекриваються для руху транспорту - замість автомобілів і автобусів по головних проспектах бєларуської столиці рухаються танки й інша важка бронетехніка. Так війська Мінського гарнізону готуються до урочистого параду в День Незалежності Республіки Бєларусь, зазначає Радіо "Свобода".

Традиційно напередодні державних свят активізуються силові структури. 30 червня вранці біля свого будинку забрали активіста молодіжного крила кампанії "Говори правду!" Віталія Василькова. Швидше за все, його будуть судити, і як звичайно засудять до адміністративного арешту за "дрібне хуліганство".

Міліціонери також чергували у квартир кількох активістів національно-більшовицького руху. Те ж саме відбувалося і перед приїздом у Мінськ Володимира Путіна. Влада намагається запобігти можливим акції протесту, з надуманих причин затримуючи активістів і засуджуючи їх до 10-15 діб адміністративного арешту.

Сам президент Бєларусі Олександр Лукашенко заявив, що нікому не вдасться здійснити в країні політичні перевороти і "кольорові революції", передає "Інтерфакс".

"Ми знаємо, що зараз, як правило, зовнішні загрози проявляються через внутрішні джерела. Але будь-які спроби посіяти в нашій країні хаос, здійснити політичні перевороти, якісь "кольорові революції" абсолютно безперспективні", - заявив Лукашенко, виступаючи в Мінську на військовому параді з нагоди Дня незалежності Бєларусі.

"Ми показали всьому світу, як слід захищати національні інтереси. Бєларуси остаточно зробили свій вибір на користь справжньої незалежності, підтримавши політичний курс держави", - сказав президент. "Ці завоювання ми збережемо надалі", - додав він.

Бєларусь святкує День незалежності саме 3 липня, в день звільнення Мінська від німецько-фашистських загарбників, з 1996 року. Це рішення було ухвалено за результатами республіканського референдуму, який ініціював Олександр Лукашенко.

Прийшовши до влади в 1994 році, Лукашенко вже через рік замінив історичні прапор і герб на підправлені радянські символи. Другим його знаменним рішенням, ще через рік, став вибір дня для святкування Дня Незалежності. Спершу це державне свято (як і в більшості пострадянських республік) відзначалося в день прийняття Декларації про суверенітет Бєларусі.

На минулорічному святкуванні Дня незалежності Лукашенко також говорив про неприпустимість "безсовісних кольорових" революцій в його країні. А побоюючись акцій протесту, бєларуська міліція тоді заборонила аплодувати навіть після промови Лукашенка.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1153 | Додав: admin | Теги: Бєларусь, День Незалежності
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ