Чт, 2024-03-28, 11:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 17 » Депутати підвищили у першому читанні пенсійний вік
09:58
Депутати підвищили у першому читанні пенсійний вік
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Під час розгляду проекту пенсійної реформи у Верховній Раді опозиція заявила, що влада хоче провести пенсійну реформу за рахунок громадян.

"Бютівець" Андрій Павловський та "нашоукраїнець" Арсеній Яценюк запропонували свої проекти пенсійної реформи, які, зокрема, не передбачали підвищення пенсійного віку, передає Радіо "Свобода".

Арсеній Яценюк запропонував, серед іншого, заходи скорочення витрат на державний апарат. "Мій законопроект передбачає продаж усіх державних резиденцій, на яких живуть чинні і колишні можновладці, скасування всіх депутатських пільг, продаж половини автопарку всіх державних установ. А то у нас в обласній державній адміністрації кожної області автомашин більше, ніж у канцелярії німецького канцлера", – зазначив лідер "Фронту змін".

Проте опозиційних проектів не підтримали, хоча профільний парламентський комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів дав їм вищу оцінку, ніж урядовому.

Голова комітету, депутат-"бютівець" Валерій Сушкевич зазначив, що пенсіонери нічого не отримають від реформи. Також, за його словами, немає фінансово-економічних підстав для запровадження другого етапу реформи – накопичувальної системи пенсійного забезпечення, – бо не створено передумов для легалізації заробітної платні.

Виступаючи від фракції "БЮТ-"Батьківщина", віце-спікер Микола Томенко зазначив, що не може провести успішну реформу влада, якій не довіряють. За його словами, "в усіх цивілізованих країнах пенсійна реформа є наслідком реальних соціально-економічних реформ, ніколи вона не є першою".

На друге читання пенсійну реформу мають винести восени цього року.

Нагадаємо, 16 червня Верховна Рада схвалила у першому читанні запропонований урядом проект пенсійної реформи. "За" проголосували 245 депутатів. Зокрема, 187 "регіоналів", 0 – "бютівців", 13 – "нашоукраїнців", 0 – комуністів, 15 – представників фракції "Реформи заради майбутнього", 20 – представників Народної партії, 10 позафракційних.

Серед іншого, законопроект передбачає поступове збільшення пенсійного віку для жінок, чоловіків-держслужбовців та військовослужбовців. Також уряд пропонує обмежити максимальну пенсію десятьма прожитковими мінімумами, що становить зараз 7,6 тисячі гривень. Щоправда, як зазначив віце-прем’єр Сергій Тігіпко, цю норму під час другого читання можуть переглянути.

Раніше повідомлялося, що Янукович вимагає від парламенту схвалити цього тижня пенсійну реформу.

ВР може розглянути пенсійну реформу у другому читанні ще до канікул, заявив Єфремов

Верховна Рада розгляне законопроект про пенсійну реформу в другому читанні ще до парламентських канікул. Такий прогноз зробив голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він нагадав, що згідно з регламентом, профільний комітет за 15 днів має підготувати необхідні зміни для другого читання, а потім проект закону виноситься на розгляд в зал засідань. "Виходить, що до канікул ми встигнемо, якщо комітет вчасно відпрацює всі питання", - цитує депутата прес-служба партії.

Як підкреслив Єфремов, зазначена реформа потрібна для держави, і їй немає альтернативи. "Тому ті здорові сили, які є в державі і розуміють це, сьогодні підтримали дане рішення", - уточнив він.

"Тепер потрібно вибрати один законопроект, який стане базовим, і всі народні депутати повинні об'єднати свої зусилля задля доопрацювання цього законопроекту, щоб виграли перш за все люди, які живуть в нашій державі", - зазначив депутат.

У ПР заявили, що пенсійна реформа в Україні - найліберальніша в Європі і альтернативи їй не існує

Проект закону про пенсійну реформу Україні спрямований на створення найбільш м'якої і ліберальної пенсійної системи в Європі, заявляють у Партії регіонів.

"Автори реформи відмовилися від шокової терапії, погодившись на компромісний варіант. По-перше, реформа спрямована не на зменшення, а лише на збільшення розміру пенсій в країні. Звичайно ж, це не стосується так званих VIP-пенсіонерів, яким нараховуються десятки тисяч гривень пенсії", - йдеться в заяві прес-служби партії.

У заяві зазначили, що представники парламентської більшості, які віддали свої голоси за схвалення пенсійної реформи, "своїми руками скоротили свої майбутні депутатські пенсії до розміру 10 прожиткових мінімумів".

"Саме такою буде максимальна пенсія. Отже, це відповідь усім тим політиканам, які закликали представників більшості, зокрема, парламентської фракції Партії регіонів, під час проведення пенсійної реформи почати з себе. Почали", - наголосили у партії.

У заяві запевнили, що підвищення пенсійного віку буде відбуватися поступово, протягом п'яти років. "Весь цей час держава заохочуватиме продовження трудового стажу після досягнення громадянами пенсійного віку шляхом збільшення пенсії за кожні півроку роботи після досягнення пенсійного віку", - заявили у провладній партії.

Збільшення календарної вислуги військовослужбовцям з 20 до 25 років буде зроблено не за 5 років, як це планувалося раніше, а за 10, підкреслили в Партії регіонів. "Сенс збільшення пенсійного віку - вирівняти загальний пенсійний вік, незалежно від статі, як це зроблено майже у всіх країнах світу", - сказано в заяві.

У Партії регіонів також переконані, що пенсійна реформа не обмежує прав держслужбовців: за наявності 25-річного трудового стажу вчителі, лікарі та працівники культури можуть розраховувати на пенсії, незалежно від віку. Єдине обмеження становитимуть держслужбовці-чоловіки - їм на два роки (з 60 до 62) буде підвищено пенсійний вік. Проте це також буде відбуватися поступово - до 2014 року.

"За наявною пенсійною системою вже через три роки на 100 громадян України, які працюють, припадатиме 100 пенсіонерів. У такій ситуації є тільки два варіанти: або тотальна невиплата пенсій, або економічний дефолт країни. Це означає, що альтернативи пенсійній реформі просто не існує", - підсумували в заяві.

Пенсійна реформа підриває рейтинг уряду, вважає Томенко

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що дії уряду із запровадження пенсійної реформи значно погіршать його рейтинг.

Про це Томенко заявив журналістам, коментуючи ухвалення в першому читанні законопроекту "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", передає УНІАН.

"Навіть якщо вдасться продавити цей законопроект у другому читанні, то таким рішенням уряд підпише собі вирок", - сказав Томенко.

Він наголосив, що сьогодні діяльність уряду підтримують лише 11% громадян України, а за умови ухвалення пенсійної реформи прихильників буде ще менше.

За словами віце-спікера, залишається інтрига щодо підписання президентом закону про пенсійну реформу. "Досвід Податкового кодексу показує, що не факт, що президент підпише цей закон. Але сьогодні уряд зробив ще один крок до тотального несприйняття своєї діяльності", - сказав Томенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 917 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ