Ср, 2024-04-24, 20:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 3 » Депутати закликають людей підходити до Українського дому. "Беркут" спробував розігнати акцію на захист української мови.ВІДЕО
22:43
Депутати закликають людей підходити до Українського дому. "Беркут" спробував розігнати акцію на захист української мови.ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Біля Українського дому сталася масова сутичка працівників спецпідрозділу "Беркут" з учасниками акції на захист української мови. Під час того, як працівники "Беркуту" піднялися з підземного переходу до входу в Український дім, почалася бійка. "Беркут" спробував відтіснити учасників від входу в будинок. Проте нічого не вийшло.

Народний депутат В'ячеслав Кириленко, який також знаходиться біля Українського дому, заявив, що депутати залишаються на ніч. Також він звернувся з проханням до громадян приєднаються до акції, так як самі депутати можуть і не втримаються в подальшому біля Українського дому під тиском спецпідрозділів.

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

У середу в Українському домі має відбутися підсумкова прес-конференція президента Віктора Януковича.

Як відомо, Верховна Рада 3 липня схвалила в цілому скандальний мовний закон Колесніченка-Ківалова, який розширює права російської мови в Україні.

Як передає "Iнтерфакс-Україна", під "Українським домом" зібралося близько півтисячі людей, які протестують проти ухвалення мовного закону.

Вони планували залишатися там до ранку, коли запланована прес-конференція Януковича, однак увечері до цього місця прибуло близько 200 бійців спецпідрозділу МВС "Беркут", які спробували відтіснити протестувальників від "Українського дому". Протистояння місцями переходило в "рукопашну".

Міліція застосувала проти протестуючих сльозогінний газ. Серед протестуючих народні депутати Арсеній Яценюк, Микола Мартиненко, Володимир Яворівський.

Народні депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" збираються залишатися на ніч біля Українського дому, де проходить акція протесту проти ухваленого мовного законопроекту, заявив голова фракції Андрій Кожем'якін.

"Більшість членів фракції приєдналася до протестуючих, але депутатів буде більше, тому що вони з'їжджаються", - цитує голову партії прес-служба "Батьківщини".

"Ми сповістили всіх депутатів і вважаємо, що наше місце сьогодні тут", - додав Кожем'якін.

Він наголосив, що ухвалення провладною більшістю закону про мови - "це ганьба, шулерство і бандитизм".

"Сьогодні наші колеги розпочали голодовку, зараз ми зберемо фракцію і будемо ухвалювати рішення про приєднання до цієї акції. Ми залишаємося на ніч, щоб підтримати наших колег, щоб запобігти атаці з боку правоохоронних органів", - зазначив голова фракції.

"Крім того, завтра вранці на фракції ми схвалимо остаточне рішення, якими будуть наші подальші дії", - додав він.

Киян кличуть до Українського дому: беріть їжу, каремати, паспорти

Неурядові організації та політичні сили збирають активістів на безстрокове пікетування проти ухвалений Верховною Радою закону про мови.

Станом на 21:30 вівторка під Українським Домом відбулося кілька сутичок між "Беркутом" та прихильниками й учасниками Блоку Юлії Тимошенко. Семеро депутатів цієї політсили сьогодні оголосили голодування проти ухваленого закону і готувались ночувати на Європейській площі.

В цей же час небайдужих до мовного питання почали збирати організації "Відсіч", "Не будь байдужим", "Простір свободи", "Сам", "Кінопереклад". Мобілізацію своїх членів телефоном проводить ВО "Свобода".

- Щойно закінчилися міжорганізаційні збори руху "Займіться ділом, а не язиком". Ухвалено рішення скликати людей до українського дому на 23:00. Беріть зі собою паспорти, воду, їжу, каремати", - повідомила представниця "Відсічі" Катерина Чепура, передає "Газета.ua". - Хто не прийде на ніч, долучаться зранку. Гуртуємось о 9:30 біля Будинку профспілок. Це завтра. А позавтру прийдемо з пікетом до Адміністрації президента.

Акцію протесту біля Адміністрації Президента організації готують 5 червня на 10:00


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1200 | Додав: adminA | Теги: акцію на захист української мови
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ