Пт, 2024-04-19, 02:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 12 » Держава для можновладців- це трофей.Всі інші не знають, для чого вона
17:26
Держава для можновладців- це трофей.Всі інші не знають, для чого вона
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українці не розуміють цінності й призначення своєї держави, причому як свідомі українці, так і проросійські. Таку думку висловили експерти соціологічному центру "Софія", пише "Дзеркало тижня".

"Останні п'ять—сім років у масовій свідомості відбувається криза уявлень про державу. Українець просто не розуміє, навіщо вона... Причому цього не розуміє і національно свідомий українець, і той, що демонструє проросійські настрої. Вони обидва не розуміють цінності й призначення своєї держави. Ситуація, коли я вирішую свої справи в приватному порядку, даючи хабар або домовляючись зі знайомими в обхід формальних інститутів, державних структур, породжує недовіру до держави, знищує підстави для солідарності з державою", — вважає соціолог Богдан Мотузенко.

На думку керівника Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, освоєння своєї держави - це новий і дуже важливий виклик для соціуму і окремого українця, і з цим поки що є проблема.

"Хоча має місце символічний, декларативний патріотизм, багато хто не сприймає державу як свою, залишається ставлення до держави як до зовнішньої чужої сили, певна дистанційованість. В умовах розколу суспільства державна влада нерідко сприймається як трофей внутрішніх загарбників. Самі еліти нерідко демонструють ставлення до держави, до влади як до трофея", - впевнений він.

"Превентивна недовіра до влади утримує Україну в рамках відносної демократії. З іншого боку, при тотальній недовірі до суспільних інститутів (включаючи державу) дуже важко очікувати, що вони стануть ефективними", - зазначив заступник директора Інституту соціології НАНУ Євген Головаха.

Опитування експертів проводилося ЦСД "Софія" з 25 березня по 12 квітня 2011 року. Всього було опитано 13 експертів — психологів, соціологів, філософів, істориків, політологів, які добре обізнані про соціально-психологічні особливості населення України. Метод експертного опитування — неформалізовані інтерв'ю (використання відкритих питань).

Зазначимо, майже половина українців (45%) готові йти на законні мітинги й демонстрації, щоб відстояти свої права. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного в травні Центром Разумкова. За місяць кількість незадоволених відчутно збільшилася: у квітні готових на бунт людей було близько 30%.

Раніше повідомлялось, що майже половина українців (48,7%) вважають, що чинна влада вдається до політичних репресій. Водночас протилежної думки дотримуються трохи більше чверті громадян (27,9%). Решта опитаних не визначилися з відповіддю. Крім того, 63,4% українців вважають, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямі. Водночас лише 15,2% респондентів вважають, що події розвиваються у правильному напрямі.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 899 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ