Сб, 2024-04-27, 05:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 5 » Державне телебачення Єгипту спровокувало напад на журналістів
11:00
Державне телебачення Єгипту спровокувало напад на журналістів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Журналісти звинувачують державне телебачення Єгипту і прихильників президента Хосні Мубарака в провокаціях проти французьких репортерів, яких у Каїрі б`ють і допитують по 15 годин, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на французькі ЗМІ.

- Єгипетську армію зобов'язали захищати журналістів

Знімальна група французького телеканалу TF1 була затримана у четвер вранці в Каїрі й звільнена в ніч на п`ятницю після 15-годинного допиту. Їх тримали у військовому таборі, де троє співробітників TF1 зустріли десятки затриманих маніфестантів і журналістів-іноземців.

"Нам зав`язали очі та примушували постійно сідати чи ходити і весь час ставили питання, щоб дізнатися, чи не шпигуємо ми. Нам не давали пити, їсти, ходити в туалет і розмовляти один з одним", - заявив журналіст TF1 Пьєр Гранж.

Трьох журналістів телеканалу France 24 було затримано в середу і звільнено до вечора у четвер. Журналіст каналу Arte був затриманий у четвер на військовому посту, його звільнили через кілька годин.

Також в Єгипті постраждали журналісти каналів France 2 і BFM TV. Співробітники BFM TV знімали репортаж на базарі, коли на них накинулися і близько 15 хвилин били палицями, кулаками і ногами. Потім їх забрали військові, і журналісти дев`ять годин провели в казармі. Їхнім конкурентам з телеканалу iTele пощастило більше: їм погрожували, їх ображали, але не били.

За словами репортерів, достатньо просто бути вихідцем із Заходу, щоб на тебе напали. "Єгипетське державне телебачення переклало на іноземних журналістів відповідальність за те, що відбувається, це як неприкритий заклик до розправи", - заявив керівник редакції телекомпанії France Televisions Тьєррі Тюйє.

Журналіст радіостанції RFI і BFM TV Олександр Букьянті вважає, що за нападами може стояти група з числа прихильників Мубарака. "Це підприємці з партії Мубарака і представники спецслужб. Ці люди можуть все втратити при падінні режиму і хочуть створити хаос, який дозволить їм або знову взяти владу, або втекти. На частину з них генпрокуратура вже завела справи", - заявив він у ефірі BFM TV.

Напередодні міністр закордонних справ Франції Мішель Альо-Марі закликала владу Єгипту припинити порушення прав журналістів, повернути їм відібрану апаратуру і дозволити їм нормально працювати.

Єгипетську армію зобов'язали захищати журналістів

Уряд Єгипту поклав на єгипетську армію функції по наданню допомоги й захисту журналістів, що працюють або відряджених у цю країну.

Як повідомляє Reuters з посиланням на офіційного представника кабінету міністрів Єгипту Магді Ради, прем'єр Ахмед Шафік зв'язався із ВР країни й зажадав забезпечити безпеку іноземних журналістів у Єгипті й невтручання в їхню роботу.

28 січня у Єгипті було заарештовано чотирьох французьких журналістів.

Сьогодні десятки тисяч демонстрантів зібралися на площі Тахрір у центрі Каїра з тим, щоб закликати голову Єгипту Хосні Мубарака до відставки. Вони називають цю п'ятницю "останнім днем" президента.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1019 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ