Чт, 2024-03-28, 16:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Листопад » 23 » Державою-спонсором тероризму Європарламент визнав росію
13:57
Державою-спонсором тероризму Європарламент визнав росію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Європейський парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму.

Відповідне голосування відбулося сьогодні у Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту.

"За" цей документ висловилися 494 депутати, "проти" - 58, ще 44 європейських політики утрималися.

Основні положення резолюції про визнання росії державою-спонсором тероризму напередодні були погоджені на рівні керівників політичних груп Європейського парламенту.

"Європарламент рішуче засуджує воєнні злочини та акти терору проти цивільного населення, що здійснені російською федерацією та її поплічниками з метою досягнення руйнівних політичних цілей в Україні та на території інших країн, та визнає росію як державу, що спонсорує тероризм, та як державу, що використовує терористичні засоби", - йдеться у документі.

Євродепутати засудили окупацію росією Запорізької АЕС як дії, що спрямовані на здійснення терору проти населення України та перетворює атомну станцію на військовий об’єкт.

Вони висловили солідарність з народом України та іншими жертвами російської агресії.

Документ закликає Раду ЄС включити так звану "групу вагнера" та інші мілітаризовані угруповання, що фінансуються росією, до переліку осіб, груп та установ, що залучені до терористичної діяльності і на яких поширюються відповідні санкції ЄС.

"Європарламент закликає ЄС та країни-члени розширити правові рамки для визнання держав як «спонсорів тероризму», що має потягнути за собою значну кількість суттєвих обмежувальних заходів проти таких країн та матиме широкі обмежувальні наслідки для відносин ЄС з такими країнами; закликає Раду ЄС, відповідно, зважити на включення російської федерації до переліку держав-спонсорів тероризму", - йдеться також у документі.

Євродепутати наголосили на необхідності притягнення до відповідальності тих держав, недержавних гравців та окремих осіб, які підтримують та роблять можливою збройну агресію росії, а також посилюють її військові потужності.

"Європарламент підтверджує свій заклик до Європейської комісії та до країн-членів щодо підтримки всіх законних міжнародних та національних процесів з розслідування злочинів, що здійснені під час агресивної війни росії проти України, з огляду на необхідність притягнення всіх злочинців до відповідальності, а також для надання належної підтримки створенню спеціального трибуналу, що займатиметься злочином агресії росії проти України", - йдеться у резолюції.

Водночас депутати закликали Єврокомісію та країни-члени поєднати зусилля для створення широкого міжнародного "компенсаційного механізму", який має включати створення міжнародного реєстру завданої шкоди та механізми взаємодії із українською владою у цих справах.

Європейські депутати закликали ЄС та країни-члени заборонити публічне використання будь-якої символіки, що пов’язана із російською військовою агресією та тим чи іншим чином виправдовує або підтримує такі злочинні дії.

Окремо євродепутати відзначили роботу українських та міжнародних журналістів, що доносять до світу правдиву інформацію про російську війну проти України, часто із ризиком для власного життя. Вони закликали провести розслідування злочинів, що були скоєні росією проти журналістів, а також російської злочинної кампанії дезінформації, що стала складовою повномасштабної війни росії проти України.

Як повідомлялося, від початку вторгнення в Україну росія почала цілеспрямовано завдавати ударів по мирних містах України, руйнувати критичну інфраструктуру. На тимчасово окупованих територіях російські загарбники почали кампанію масового насильства проти мирного населення, включаючи вбивства, тортури, ґвалтування, викрадення людей та їх насильницьке переміщення.

З огляду на поразку на полі бою, росія почала цілеспрямовано знищувати об’єкти енергетичної інфраструктури України, щоб приректи її населення на холод та голод у зимовий період. Такі атаки проти мирного населення весь світ розцінює як прояв державного тероризму. Ряд європейських країн, а також Парламентська асамблея НАТО, вже визнали російську федерацію державою-спонсором тероризму.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 273 | Додав: adminA | Теги: держава-спонсор тероризму, Європарламент, РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ