Пт, 2024-04-26, 05:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 30 » Держдеп США розчарований рішенням Вищого спецсуду в справі Тимошенко
09:58
Держдеп США розчарований рішенням Вищого спецсуду в справі Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Сполучені Штати не приховують свого розчарування у зв'язку з тим, що Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтвердив вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко у "газовій справі", заявила в середу на брифінгу офіційний представник держдепартаменту США Вікторія Нуланд, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми явно розчаровані цим рішенням. Ми, як відомо, неодноразово висловлювали заклопотаність у зв'язку з переслідуванням лідерів опозиції і попереднього уряду в Україні, включаючи прем'єр-міністра Юлію Тимошенко та голову МВС Юрія Луценка", - сказала дипломат.

Вона підкреслила: "Ми продовжуємо наполягати на тому, щоб український уряд звільнив пані Тимошенко та інших членів кабінету (попереднього), а також відновив їх у політичних і громадянських правах".

Нуланд зазначила: "При розгляді цих справ (Тимошенко і Луценка) ми вже висловили заклопотаність у зв'язку з тим, яким чином вони велися, з приводу доказової бази, юридичного процесу, ставлення до особистості. Ми говоримо не тільки про одиничні події там (в Україні). Ми говоримо про те, як в цілому правосуддя було застосовано в цих справах. Ми стурбовані тим, що вони (справи) були політично вмотивовані і не поєднуються з українськими законами".

Як повідомлялося, минулої середи Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ не задовольнив касації захисту екс-прем'єра.

У мотивувальній частині рішення суду зазначалося, що покарання екс-прем'єра України Юлії Тимошенко щодо "газової справи" у вигляді позбавлення волі терміном на 7 років відповідає тяжкості вчиненого злочину.

Нагадаємо, що вчора керівництво ЄС, верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон і європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле в спільній заяві висловили жаль, що сформована в Україні ситуація буде перешкоджати участі в майбутніх парламентських виборах "двом важливим лідерам опозиції".

"Ми взяли до відома підсумки розгляду Вищим спеціалізованим судом України з цивільних та кримінальних справах вироку щодо колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Ми шкодуємо, що наслідки нинішньої ситуації будуть перешкоджати двом важливим лідерам опозиції брати участь у майбутніх парламентських виборах", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що 17 серпня уряд Сполучених Штатів Америки висловив своє розчарування вироком у справі колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка й закликав Україну звільнити його та екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: справі Тимошенко, Держдеп США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ