Пт, 2024-03-29, 08:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 3 » Держреєстр і секретні дані про українців захопили невідомі
12:55
Держреєстр і секретні дані про українців захопили невідомі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Колектив Держінформ'юсту заявляє про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції. Про це йдеться у відкритому зверненні колективу, надісланому "Українській правді".

"Від імені трудового колективу Держінформ'юсту офіційно повідомляю Вас, що відбулася не просто хакерська атака, а рейдерське захоплення державних реєстрів - тобто всієї конфіденційної інформації про громадян України, невідомими особами", - йдеться у зверненні.

"23 вересня 2013 року був призначений новий керівник Держінформ'юсту Богданов Л.В.

У перший же день роботи новий директор дав вказівку про копіювання всієї інформації баз даних, яке здійснювалося сторонніми людьми, що не є працівниками нашого підприємства", - наголошується у документі.

"Під час копіювання інформації ці приведені Богдановим Л.В. "хакери" зламали програмне забезпечення одного із серверів, чим і спричинили повну зупинку роботи усіх реєстрів", - сказано в повідомленні.

"Хочемо зауважити, що зміни керівництва відбулася дивним чином, що нагадувало силове захоплення (невідомі люди зі зброєю, агресивна поведінка стосовно працівників, блокування приміщень). Можливо, поясненням таких зухвалих, але непрофесійних дій може бути те, що у якості керівника служби безпеки Богданов привів на підприємство відомого рейдера, який спеціалізується на захопленні квартир громадян та злочинах у сфері нерухомості – Малєту Сергія Вікторовича", - зазначається у зверненні.

"Щиро сподіваюся на те, що нас почують, і керівництво держави вживе заходів, щоб навести порядок і не допустити крадіжки даних з реєстрів",- зазначив заступник гендиректора Вадим Хоруженко.

Як уточнив Хоруженко, Держпідприємство є реєстратором 18 держреєстрів. "В першу чергу це реєстр прав власності на нерухомість, де реєструються права на об’єкти нерухомості громадян, юридичних осіб. Тут міститься інформація про арешти, заборони, здійснювані перевірки наявності і відсутності арештів і заборон. Це реєстр виконавчих проваджень. Реєстр, в якому фіксується інформація про вчинені нотаріальні дії – довіреності, наприклад. Реєстрація шлюбів, народжень, смертей. Багато реєстрів, в тому числі і ті, які використовуються банками при наданні кредитів", - повідомив Хоруженко.

На запитання, хто може стояти за таким захопленням, він повідомив, що підприємству з липня 2013 року не перераховуються кошти, передбачені на його фінансування. "Ці кошти хтось, мабуть, захотів прибрати до своїх рук. У бюджеті кошти наявні для фінансування, але підприємству вони не перераховуються", - зазначив Хоруженко.

2 жовтня відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України повідомив, що у зв'язку з несанкціонованим втручанням у роботу комп'ютерів, автоматизованих систем та комп'ютерних мереж Міністерства юстиції та припинення роботи 12 державних і єдиних реєстрів, відкрито кримінальне провадження.

Відомості про це кримінальне правопорушення занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, досудове розслідування кримінального провадження доручено Головному слідчому управлінню МВС України. "Наразі виконуються невідкладні слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до скоєння цього злочину", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Мін'юсту, ведення яких здійснюється державним підприємством Держінформ’юст, 1 жовтня став неможливим через технічні проблеми.

Водночас у Укрдержреєстрі повідомили, що Державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців працює без перебоїв. Його технічним адміністратором є держпідприємство "Інформаційно-ресурсний центр".

Держінформ'юст здійснює, зокрема, Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів, Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень, Державний реєстр баз персональних даних, низку інших реєстрів.

Міліція розслідує факт рейдерського захоплення держреєстрів Мін'юсту

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем та комп'ютерних мереж Міністерства юстиції, що призвело до припинення функціонування 12 Державних та Єдиних реєстрів інформаційної мережі, повідомляє прес-служба ГПУ.

Встановлено, що в результаті зупинення функціонування Державних реєстрів було порушено роботу державних органів, заподіяно значну майнову шкоду як Державному бюджету, так і громадянам України, які не змогли укласти договори купівлі-продажу, видати довіреності, зареєструвати свої речові права та інше.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до вчинення вказаного злочину.

Досудове розслідування кримінального провадження доручено Головному слідчому управлінню МВС. Процесуальне керівництво здійснюється Генеральною прокуратурою України.

Мін'юст: функціонування держреєстру поступово відновлюється

З 3 жовтня поступово відновлюється повноцінне функціонування Єдиних та Державних реєстрів Міністерства юстиції України. Як повідомили у прес-службі міністерства, "з метою виправлення помилок у роботі програмного забезпечення доступу до Державних реєстрів Державним підприємством "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України розроблено поновлення клієнтського програмного забезпечення, що усуває існуючі проблеми.

Для відновлення роботи із реєстрами користувачам необхідно звернутись до філій Державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції і безкоштовно отримати необхідний файл".

"Консультації щодо встановлення поновлення здійснюються службою підтримки Державного підприємства", - зазначається в повідомленні міністерства.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1092 | Додав: adminA | Теги: українців, секретні дані, невідомі, Держреєстр
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ