Пт, 2024-03-29, 16:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 8 » Держреєстри працюють без захисту - компанія-розробник
12:52
Держреєстри працюють без захисту - компанія-розробник
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/
Держреєстри працюють без захисту і можуть бути зламані третіми особами. Про це заявила компанія-розробник програмного забезпечення держреєстрів ТОВ "Арт-Мастер". У компанії запевняють, що "заява Міністерства юстиції про те, що Єдині і Державні реєстри працюють так само і в тому ж вигляді, що і до 1 жовтня 2013 року, є безпідставною".

"Проаналізувавши програмне забезпечення (патчі), поширене у відкритому доступі від імені ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції для відновлення роботи користувачів з держреєстрами, фахівці нашої компанії виявили, що інсталяція цього програмного забезпечення на автоматизоване робоче місце користувача вносить низку змін до системи безпеки", - зазначили у "Арт-мастер".

"А саме, відключає перевірку автентичності клієнтського програмного забезпечення та інших компонентів системи", - уточнили у компанії.

"Застосування на комп'ютері користувача даного патчу (який, по суті, є файлом-зламником) створює всі умови для підключення до реєстрів особливого програмного забезпечення з метою несанкціонованого втручання, аж до внесення змін до держреєстрів", - заявили розробники.

У компанії нагадують, що "доступ до інформації в реєстрах Держінформ'юсту мають близько 27 тисяч користувачів (включаючи нотаріусів) і 9,7 тисячі установ".

"Компанія "Арт-мастер" як розробник програмного забезпечення клієнтського доступу до держреєстру вже заявляла про те, що знімає з себе всю відповідальність за збереження інформації, доступної у держреєстрах, оскільки розроблене нею програмне забезпечення було несанкціоновано зламано", - сказано у заяві.

2 жовтня відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України повідомив, що у зв'язку з несанкціонованим втручанням у роботу комп'ютерів, автоматизованих систем та комп'ютерних мереж Міністерства юстиції та припинення роботи 12 державних і єдиних реєстрів, відкрито кримінальне провадження.

Відомості про це кримінальне правопорушення занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, досудове розслідування кримінального провадження доручено Головному слідчому управлінню МВС України. "Наразі виконуються невідкладні слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до скоєння цього злочину", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Мін'юсту, ведення яких здійснюється державним підприємством Держінформ’юст, 1 жовтня став неможливим через технічні проблеми.

Водночас в Укрдержреєстрі повідомили, що Державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців працює без перебоїв. Його технічним адміністратором є держпідприємство "Інформаційно-ресурсний центр".

Держінформ'юст здійснює, зокрема, Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів, Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень, Державний реєстр баз персональних даних, низку інших реєстрів.

3 жовтня заступник генерального директора ДП "Інформаційний центр" Вадим Хоруженко заявив про рейдерське захоплення державних реєстрів. За словами Хоруженка, мова йде про 18 втрачених держреєстрів, серед яких одним із основних є реєстр прав власності на нерухомість, крім того, дані про шлюби, народження, смерті.

За словами Хоруженка, маючи такі дані, "нечисті на руку люди" можуть їх легко використати у своїх цілях, оскільки перевірити справжність документів через втрачений реєстр фактично неможливо.

4 жовтня роботу Державної виконавчої служби було відновлено на 100%, Державної реєстраційної служби - на 95%.

7 жовтня Мін'юст заявив, що роботу Єдиних та держреєстрів повністю відновлено.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1127 | Додав: adminA | Теги: Держреєстри, без захисту, компанія-розробник
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ