Вт, 2024-04-23, 20:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 17 » Десятки людей гинуть від холери в Афганістані й Домінікані
10:04
Десятки людей гинуть від холери в Афганістані й Домінікані
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Епідемія холери швидко поширюється в південній афганській провінції Кандагар, в даний час відзначено вже кілька тисяч випадків захворювання, повідомив заступник начальника провінційного управління охорони здоров'я Ахмадуллу Фаїз, передає РИА "Новости".

За його словами, за останні два місяці зареєстровано смерть від цієї небезпечної хвороби кількох десятків дітей. За даними медика, у 80% випадків захворювання на холеру від загальної кількості хворих становлять діти у віці близько п'яти років.

Основною причиною епідемії, вважає Фаїз, є кричуща антисанітарія в афганських сім'ях, використання для годування грудних дітей немитих сосок, відсутність нормального доступу до чистої питної води, необізнаність афганців з елементарними правилами гігієни.

Доступ медперсоналу в райони епідемії ускладнений бойовими діями, які вже довгий час не припиняються в цій провінції, зокрема й через мінування доріг.

В даний час у всі лікувальні установи провінції Кандагар в масовому порядку завозяться ліки для лікування холери, сказав Фаїз.

Холера - гостра кишкова інфекція, яка викликається бактеріями виду Vibrio cholerae. Вражає тонкий кишечник, викликаючи сильну діарею і блювоту. Організм хворого холерою швидко втрачає рідину. Зневоднення організму хворого часто призводить до гіповолемічного шоку і смерті.

У Домініканській Республіці від холери померли вже 46 людей

Кількість жертв спалаху холери в Домініканській Республіці (ДР) досягла 46 людей. Загальна кількість заражених з листопада 2010 року перевищила 1,5 тисячі осіб. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я карибської країни, передає ИТАР-ТАСС.

У заяві відомства наголошується, що профілактичну роботу щодо запобігання поширенню холери буде посилено на всій території ДР. Крім того, МОЗ вкотре закликало населення строго дотримуватися правил гігієни.

За останні дні в країні було зареєстровано 65 нових випадків захворювання.

За офіційними даними, в сусідній Республіці Гаїті, розташованої на одному острові з ДР, з середини жовтня 2010 року від холери загинули понад 5,2 тисячі осіб. Вважається, що до появи захворювання в країні призвело забруднення притоки річки Артибоніт штамом південноазійського типу інфекції.

Зазначимо, на початку літа холера прийшла і в Україну. В Маріуполі Донецької області було зареєстровано 15 випадків захворювання холерою, 6 випадків вібріононосійства такого ж збудника у клінічно здорових осіб; в селі Калініному Волноваського району - один випадок захворювання на холеру.

12 червня повідомлялося, що нових випадків холери зафіксовано не було, а хворих виписують. Але через кілька днів у Маріуполі підтвердився черговий випадок захворювання на холеру.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 945 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ