Чт, 2024-04-18, 10:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 22 » Діаспора хоче відставки Януковичa
10:25
Діаспора хоче відставки Януковичa
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Янукович, виступаючи в загальних дебатах 66-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, заявив, що Україна планує увійти до складу Ради ООН з прав людини у 2018 році, повідомляє прес-служба президента.

"Превентивна дипломатія та посередництво в регіональному та міжнародному вимірах - від "заморожених" конфліктів на пострадянському просторі до близькосхідного врегулювання та відновлення стабільності в Північній Африці - залишається невід’ємним елементом зовнішньої політики України", - зазначив президент.

"Ми проводимо цю політику в Комісії ООН з миробудівництва, будемо послідовно робити це й під час головування України в Організації з безпеки та співробітництва в Європі у 2013 році", - додав він.

"На жаль, нерідко зусилля задля запобігання конфліктам виявляються недосить ефективними, а процеси з врегулювання конфліктних ситуацій тривають занадто довго. У таких випадках наш головний обов’язок - врятувати життя та полегшити долю мирних громадян, які опиняються у небезпеці", - уточнив Янукович.

Президент запевнив, що Україна, крім гуманітарних зусиль, готова "підтримати усі конструктивні міжнародні мирні ініціативи та превентивні заходи".

"Переконані, що під час збройних протистоянь головним пріоритетом має бути дотримання прав людини, передусім гарантування безпеки цивільного населення", - зазначив Янукович.

Він нагадав, що Україна займалася цими питаннями "протягом двох термінів членства в Раді ООН з прав людини - з червня 2006-го до червня 2011 року".

"Ми не зменшимо уваги до цієї проблематики та плануємо знов увійти до складу Ради у 2018 році", - додав він.

"Незамінною складовою процесу реформування Ради Безпеки є врахування інтересів усіх регіональних груп. Україна вважає необхідним надання Групі держав Східної Європи принаймні одного додаткового місця непостійного члена у складі розширеної Ради Безпеки ООН", - заявив президент.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович з 19 по 22 вересня перебуває з робочим візитом в США, де бере участь у роботі 66-ї сесії Генасамблеї ООН.

Зазначимо, що за результатами опитування соціальною службою Центру Разумкова, в Україні 72,5% громадян упевнені, що їхні права порушуються. Соціологи зазначають, що "найгірше дотримуються соціально-економічні та екологічні права, найкраще - базові права особистості".

Водночас основним джерелом порушення прав і свобод в Україні в 2011 році громадяни визначили президента України. 20,5% опитаних вважають, що саме Віктор Янукович є джерелом порушення їхніх прав, а ще - кримінальні структури (10,8%), уряд України (9,8%), народні депутати (9,4%) і міліція (9,0%).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 997 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ