Чт, 2024-03-28, 10:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 3 » Die Welt: Подвійна гра Януковича
18:46
Die Welt: Подвійна гра Януковича
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Президент України говорить про зближення з ЄС, однак орієнтується на Москву. Юлія Тимошенко, пише Die Welt, є невід'ємною складовою його покеру за владу.

Про чемпіонат Європи з футболу і демократію говорив Віктор Янукович у ході свого новорічного звернення до громадян країни. Про екс-прем'єра Юлію Тимошенко, яку було переведено в одну з харківських в'язниць, він не згадав ані словом. Її переведення з київського СІЗО стало для експертів одним із доказів того, що чекати звільнення лідера опозиції в найближчому майбутньому не варто.

"Цього року популярність Януковича стрімко пішла на спад. Згідно з опитуваннями, чинного президента підтримують лише 15% українців. Народ обурюється з приводу зростання податків і комунальних платежів і зниження розміру пенсій. Багато хто також вважає, що рівень корупції за Януковича зріс ще більше, і звинувачують президента в негативному іміджі України на Заході".

Якби Брюссель, продовжує автор, підписав Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Києвом до виборів, для Януковича це стало б великою удачею. 52% українців, згідно з опитуваннями, підтримують перспективу вступу країни в ЄС. А Брюссель, зі свого боку, тягне з підписанням угоди, киваючи на дефіцит демократії в країні - і конкретно на процес над Тимошенко.

"Янукович веде подвійну гру: він стверджує, що його цікавить європейська перспектива, залишаючи при цьому двері в Росію відчиненими. Сусідня держава хоче залучити Україну в спільний з Казахстаном і Бєларуссю Митний союз. Приманка Москви - дешевий газ".

На думку експерта зі Східної Європи Німецького товариства зовнішньої політики Штефана Майстера, "дешевий газ піде в Україну лише в тому разі, якщо вона не підпише Угоду про асоціацію".

Арсеній Яценюк, який очолює рух "Фронт Змін", готовий об'єднатися в коаліцію з Блоком Юлії Тимошенко напередодні виборів, щоб об'єднати голоси виборців. Він закликає ЄС не пов'язувати підписання Угоди про асоціацію з вироком Тимошенко, вказуючи на те, що в інакше Брюссель штовхне Україну в обійми Москви.

На інтеграцію з ЄС сподівається і екс-глава МЗС України Петро Порошенко. "Наш основний виклик - це боротьба з корупцією", - каже 46-річний підприємець, якого вважають одним із спонсорів Помаранчевої революції. За його словами, Угода про асоціацію буде сприяти тому, що корумповані чиновники зазнають покарання.

"На той випадок, якщо процес підписання угоди закінчиться повним фіаско, влада вже заздалегідь подумує про роздування антиєвропейських настроїв. Так, навколоурядова газета "Сегодня" наприкінці жовтня помістила на своїх сторінках "дороговказні замітки" з Брюсселя. У статті робиться акцент на тому, що "столиця ЄС" наводнена арабами, циганами, наркоманами та бездомними". Подібні публікації не до душі насамперед молодим українцям: 26-річна Інна Кравець боїться, що Україна може опинитися в ізоляції. І якщо її чекає доля Бєларусі, дівчина волітиме виїхати з країни.

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 962 | Додав: admin | Теги: Янукович, Юлія Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ