Пт, 2024-04-26, 10:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 9 » Дикі слони влаштували погром у місті на півдні Індії, є жертви
15:05
Дикі слони влаштували погром у місті на півдні Індії, є жертви
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

До людських жертв привів напад слонячого гніву в Індії: відразу два диких слона увірвалися в місто Майсур, що в штаті Карнатака на півдні країни, і почали трощити його. Один лютував на території жіночого коледжу, інший - у житлових районах, передає NEWSru.com.

Достовірно встановлено факт загибелі одного з городян: 55-річний житель району Бамба-Базаар, охоронець за професією, вийшов зі свого будинку на шум, і слон на смерть затоптав його, повідомив міністр вищої освіти штату Рамдас.

Тварини лютували протягом трьох годин. Вони прийшли в Майсур з лісу, розташованого за 35 кілометрів. Влада закрила всі навчальні заклади в місті і закликала жителів не виходити на вулицю і не кидатися в слонів камінням, щоб не розсердити їх ще сильніше.

На відеокадрах, які потрапили в розпорядження індійської телекомпанії New Delhi Television, довелося навіть знизити чіткість зображення слона, який тягав по бруківці, шарпав і топтав людину. Слон також убив на міській вулиці корову і намагався пробігтися наввипередки з автобусом.

Щоб впоратися зі скаженими слонами, довелося використовувати їх дресированих родичів, на спинах яких сиділи озброєні люди. Їх рушниці стріляли шприцами зі снодійним. Врешті-решт працівники місцевого зоопарку приспали слонів і забрали їх до себе. Згодом тварин належить випустити на волю, повідомив міністр Рамдас.

Тим часом десь в околицях міста бігає ще двоє диких слонів, попереджає влада.

"Неконтрольоване розширення площі земель сільськогосподарського призначення, все більш інтенсивне пересування людей і машин за традиційним маршрутом міграції слонів приводять до того, що дикі слони входять до сіл і міст у пошуках їжі та укриття", - заявив один з місцевих чиновників.

Напади слонів на людей не такі вже й рідкісні в штаті Карнатака. При цьому вбивати цих тварин там не прийнято: слон є одним із символів штату. Тому популяція слонів постійно зростає. Збільшується і кількість сутичок з людьми, які відбирають у слонів все більше ресурсів.

Зі зменшенням площі лісів слони залишаються без традиційного середовища проживання. У розпачі вони не лише вбивають людей, а й топчуть посіви, руйнують будинки. У результаті "конфлікту між людиною і слоном", як уже називають цю ситуацію фахівці з охорони дикої природи, слони відчувають себе буквально загнаними в концтабори, от і нападають на своїх "тюремників".

У лісі, що оточує Майсур, живе близько двох тисяч слонів, пояснив один з фахівців. Це найбільша популяція індійських слонів. Все частіше вони виходять з лісу в пошуках їжі.

Паніка, якою зустріли слонів городяни, ускладнила роботу влади зі знешкодження прибульців з джунглів. "Якщо б поліцейських та лісовий департамент не турбували, вони б вирішили проблему досить швидко - але люди ведуть себе дуже безглуздо, збираються в юрби і труять тварин - а потім тварин же називають дикими. Вони виявляються в незнайомому місці, їх лякає шум, натовпи, і тому вони так поводяться", - розповів експерт.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 918 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ