Пт, 2024-04-19, 16:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 25 » Дипкомпроміс: вірчі грамоти посла РФ на ім'я Ющенка, але вручено не йому
18:06
Дипкомпроміс: вірчі грамоти посла РФ на ім'я Ющенка, але вручено не йому
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Вірчі грамоти нового посла Росії в Україні Михайла Зурабова адресовані Президенту України Віктору Ющенку. Cьогодні в Києві Зурабов вручив копії вірчих грамот міністру закордонних справ України Петру Порошенку.
"Вірчі грамоти складені відповідно до дипломатичної практики і дипломатичного протоколу", - сказав Порошенко, передає УНІАН.

Він також наголосив, що вірчі грамоти адресовані президенту Ющенку.

"Посол Російської Федерації Михайло Зурабов вручив мені копії вірчих грамот, які складені у повній відповідності з прийнятою дипломатичною практикою і протоколом. Я можу зачитати першу сторінку: Президент Російської Федерації, Його Превосходительству пану Віктору Андрійовичу Ющенку, Президенту України, копії вірчих грамот", - сказав Порошенко після вручення йому Зурабовим копій вірчих грамот.

Міністр закордонних справ України Порошенко вважає, що приїзд в Україну нового посла Росії Зурабова надасть нового поштовху двостороннім відносинам.

"Я хочу наголосити, що той величезний потенціал, який мають українсько-російські відносини, з приїздом Михайла Юрійовича набудуть нового поштовху", - сказав міністр.

Порошенко також висловив задоволення тим, що перше звернення нового посла Росії в Україні до українських ЗМІ прозвучало українською мовою.

"Мені особисто надзвичайно приємно, що перше звернення до українських ЗМІ Михайло Юрійович зробив українською мовою, і зараз, коли ми з вами спілкуємося українською мовою, я бачу, що Михайло Юрійович абсолютно все розуміє, тому йому буде легко працювати в Україні", - сказав Порошенко, запевнивши, що МЗС зробить все для того, щоб використати величезний потенціал двосторонніх відносин.

Порошенко наголошує на необхідності збільшення рівня товарообороту між Україною і Росією

Порошенко наголошує на необхідності збільшення рівня товарообороту між Україною і Росією. "У нас попереду велика рутинна робота, яка має зробити так, щоб наша торговельно-економічна співпраця вийшла принаймні на рівень 2008 року, коли у нас взаємний товарообіг становив понад 40 млрд. доларів", - сказав Порошенко.

За його словами, сьогодні у кризових умовах рівень товарообороту суттєво скоротився і його збільшення є завданням для обох країн.

Він також вважає, що після виборів президента України активно почне працювати українсько-російська міждержавна комісія на рівні президентів.

Міністр також вважає, що у майбутньому слід зняти всі бар'єри у взаємній торгівлі товарами і послугами, які дозволять в повній мірі використати можливості виробничої кооперації між суб'єктами.

Порошенко також розраховує на взаємовигідну співпрацю у галузі енергетики. "Я думаю, що нового поштовху набуде і культурно-гуманітарна співпраця, що дозволить наблизити наші народи", - додав він.

У свою чергу Зурабов зазначив, що завдання керівництва обох країн - розвивати співпрацю в різних галузях. "Керівництво Російської Федерації розраховує і впевнене у тому, що спільними зусиллями нам вдасться вивести відносини між Україною і Росією на якісно новий рівень", - сказав Зурабов.

Зурабов був призначений на цю посаду замість Віктора Черномирдіна на початку серпня минулого року. Однак через кілька днів після підписання указу президент РФ Дмитро Медведєв направив відкрите послання президенту України Віктору Ющенку, звинувативши його в проведенні антиросійського курсу і оголосивши про рішення поки не направляти посла в Київ.

Минулого тижня, після першого туру президентських виборів в Україні, президент РФ доручив Зурабову приступити до виконання обов'язків, призначивши його також своїм спецпредставником з розвитку торговельно-економічних відносин з Україною.

За підсумками першого туру виборів в Україні визначилися два претенденти на президентське крісло - лідер Партії регіонів Віктор Янукович і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Ющенко вибув з гонки. Другий тур призначений на 7 лютого.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції в минулу п'ятницю заявив, що підсумки першого туру президентських виборів в Україні дають підстави вважати, що Київ перегляне ставлення до розвитку співпраці з Росією.

"Тепер, коли ми знаємо, хто вийшов до другого туру президентських виборів в Україні, у нас є підстави вважати на основі тих заяв, які два кандидати роблять, що ставлення України до розвитку співпраці з Росією зміниться, що це ставлення буде набагато менш ідеологізованим. Сподіваюся, що ідеологія взагалі піде з наших взаємовигідних зв'язків ", - сказав Лавров.

Тим часом, в кінці тижня повідомлялося про те, що адміністрація Ющенка має намір рекомендувати МЗС країни не приймати у Зурабова копії вірчих грамот, оскільки в них, за інформацією Києва, не вказано ім'я українського президента, якому ці грамоти посол буде вручати.

Лавров, відповідаючи на питання на прес-конференції, запевнив, що новий посол РФ в Україні буде вручати свої вірчі грамоти строго у відповідності з дипломатичним протоколом.

"Що стосується вірчих грамот, то Росія завжди пунктуально слідувала тим протокольним традиціям, які в дипломатії існують, і, запевняю вас, що так буде і цього разу", - сказав глава МЗС РФ.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1329 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ