Пн, 2024-04-29, 22:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Квітень » 11 » Дипломатія безсила припинити війну визнала глава МЗС Німеччини
00:27
Дипломатія безсила припинити війну визнала глава МЗС Німеччини
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Дипломатичних засобів змусити кремлівського ватажка путіна припинити війну в Україні наразі немає, тому Україна повинна далі боротися проти агресора. Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час години запитань і відповідей у Бундестазі в середу.

"Було б добре, якби війна якимось чином закінчилася, але якщо Україна припинить боронитися зараз, це означатиме кінець України, а не війни, війна буде продовжена через атаки на інші країни", - заявила Бербок.

Вона додала, що наразі, на відміну від часів "холодної" війни, не працює "гаряча лінія" між США, НАТО та кремлем, адже путін оголосив Альянс своїм головним ворогом.

Глава МЗС зазначила, що бажала б мати дипломатичні інструменти, за допомогою яких можна було б переконати путіна припинити воювати. Але наразі всі бачать лише те, що відбувається щодня, коли росія невпинно бомбардує українські міста.

Глава МЗС повторила тезу про необхідність якнайшвидше знайти засоби ППО для України, які треба шукати по всьому світу. При цьому вона нагадала, що більшість систем, які наразі має Україна, походять саме з Німеччини - Iris-T, Patriot і інші. Берлін, запевнила, Бербок, веде конфіденційні перемовини з багатьма країнами, деякі з них, можливо, могли б передати системи Patriot не напряму, а через треті країни.

Бербок відповіла на запитання щодо її ставлення до ініціативи генсека НАТО Єнса Столтенберга щодо виділення 100 млрд євро на військову підтримку України. Вона вважає абсолютно правильним і важливим, щоби допомога Україні з боку партнерів і союзників була структурована та була поставлена на сталу, довгострокову основу, а не була ситуативною. Всі країни підтримали цю пропозицію, Угорщина спочатку була проти, але швидко відкликала своє вето. Водночас німецька дипломатка зауважила, що важливо не дублювати структури та зробити так, щоби обіцяна допомога не була суто теоретичною, але практичною.

Глава МЗС також підкреслила, що "немає загрози того, що підтримка з боку НАТО припиниться", у тому числі незалежно від результатів виборів у США.

Очільниця МЗС зазначила, що своїми свідомими атаками проти української інфраструктури Путін більш ніж ясно дає зрозуміти, що він ще не закінчив зі своїми імперськими прагненнями в Україні. Це можна бачити, а також чути в його промовах. Якщо путіна не зупинити в Україні, він опиниться прямо на кордонах ЄС і НАТО, підкреслила Бербок.

Раніше Бербок заявила, що путін радіє через драматичну ситуацію по всьому світу надто зарано. Німеччина не просто продовжить підтримку України, а й розширить її упродовж зимових місяців і на наступний рік.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 232 | Додав: admin | Теги: Німеччина, дипломатія, Війна, МЗС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ