Пт, 2024-04-19, 12:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 15 » Дисциплінарний статут Нацполіції Рада ухвалила в першому читанні
20:38
Дисциплінарний статут Нацполіції Рада ухвалила в першому читанні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні урядовий проект закону про дисциплінарний статут Національної поліції України (№4670).

За це рішення проголосували 248 народних депутатів із 340, зареєстрованих у сесійній залі, передає УНІАН.

Законопроектом передбачається затвердити дисциплінарний статут Нацполіції України та визнати таким, що втратив чинність, закон України "Про дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України".

Відповідний статут визначає сутність службової дисципліни в Нацполіції, повноваження поліцейських та їхніх керівників з її додержання, види заохочень і дисциплінарних стягнень, а також порядок їх застосування та оскарження.

Ним, зокрема, встановлюється, що поліцейському заборонено виконувати злочинний або явно незаконний наказ. У разі одержання наказу, що суперечить закону, підлеглий не повинен виконувати його, про що зобов’язаний невідкладно в письмовій формі доповісти керівнику, який віддав (видав) наказ, і своєму безпосередньому керівникові, а в разі наполягання на його виконанні - письмово повідомити прямому керівнику.

Виконання поліцейським злочинного або явно незаконного наказу, а також невиконання правомірного наказу тягне відповідальність, передбачену цим статутом та іншими законами.

За порушення службової дисципліни поліцейські незалежно від займаної посади та спеціального звання несуть дисциплінарну відповідальність згідно з цим статутом. За вчинення адміністративних правопорушень поліцейські несуть дисциплінарну відповідальність відповідно до цього статуту, крім випадків, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Дисциплінарним проступком визнається протиправна, винна дія чи бездіяльність поліцейського, що полягає в порушенні поліцейським службової дисципліни, невиконанні чи неналежному виконанні ним обов’язків поліцейського або виходить за їх межі, порушенні обмежень та заборон, визначених законодавством для поліцейських, а також вчиненні дій, що підривають авторитет поліції.

До поліцейських можуть застосовуватися такі види дисциплінарних стягнень, як зауваження, догана, сувора догана, попередження про неповну службову відповідність, пониження в спеціальному званні на один ступінь, звільнення з посади та звільнення зі служби в поліції.

Проведення службових розслідувань за фактом порушення поліцейським службової дисципліни здійснюється дисциплінарними комісіями.

Серед іншого, встановлюється, що поліцейський може бути тимчасово відсторонений від виконання обов’язків без видання письмового наказу керівника за наявності обґрунтованих припущень про те, що він перебуває в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп’яніння, до моменту протвереження.

Поліцейський має право оскаржити застосоване дисциплінарне стягнення протягом місяця з дня його виконання (реалізації) або шляхом подання рапорту до прямого керівника особи, яка застосувала дисциплінарне стягнення, або шляхом звернення до суду в установленому порядку.

Щодо заохочень поліцейських, то встановлюється, що до них можуть бути застосовані такі види заохочень, як дострокове зняття дисциплінарного стягнення, занесення на дошку пошани, дострокове присвоєння чергового спеціального звання; присвоєння спеціального звання, вищого на один ступінь від звання, передбаченого займаною штатною посадою. Або ж це заохочення грошовою винагородою, цінним подарунком, відомчими заохочувальними відзнаками Нацполіції, відомчими заохочувальними відзнаками Міністерства внутрішніх справ України, відомчою заохочувальною відзнакою МВС "Вогнепальна зброя" або ж відомчою заохочувальною відзнакою МВС "Холодна зброя".

Нагадаємо, що про новий кодекс честі для Нацполіції ЗМІ повідомляли ще в лютому цього року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1066 | Додав: adminA | Теги: рада, дисциплінарний статут Нацполіції, перше читання
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ