Сб, 2024-04-20, 18:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 28 » Для безвізового режиму Україна має облаштувати надійний кордон
13:51
Для безвізового режиму Україна має облаштувати надійний кордон
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна до листопада має завершити заходи зі встановлення надійної охорони державного кордону для того, щоб отримати право безвізового режиму з Європейським союзом (ЄС). Про це сьогодні під час відвідання мобільного прикордонного загону в Бортничах під Києвом заявив президент України Петро Порошенко.

"Держава зараз на етапі практичних, щоденних кроків з реалізації безвізового режиму. Вже найближчим часом буде проведено остаточне узгодження дій, у вересні місяці приїжджає остання оцінна місія ЄС, і ми з вами повинні завершити до листопада все, щоб продемонструвати, що Україна надійно охороняє кордон", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що на ризькому саміті "Східного партнерства" ключове завдання покладалася саме на Прикордонну службу для того, щоб Україна і її громадяни отримали безвізовий режим з ЄС.

"Саме прикордонників ми повинні забезпечити можливістю доступу до всіх баз даних, саме прикордонник повинен бути головним на кордоні та в пункті пропуску, саме на ньому має бути зосереджені всі дані з митниці, санітарної та ветеринарної служби, і саме він приймає кінцеве рішення. Ми повинні забезпечити його надійною інформацією, і послуга, яку він надає, повинна бути якісною та швидкою", - підкреслив президент.

"Сучасна, добре оснащена та ефективна державна прикордонна служба сьогодні має виняткове значення для утвердження національних інтересів нашої держави. Що більш непроникний для злочинця кордон ми облаштуємо, то більш прозорий кордон для українських громадян ми отримаємо на заході. Заслон тероризму, нелегальній міграції, контрабанді на державному кордоні - це надзвичайно важливі складові для практичної європейської інтеграції України", - зазначив Порошенко.

22 травня на саміті "Східного партнерства" в Ризі було ухвалено декларацію, у якій йдеться, що до кінця цього року Єврокомісія має підготувати звіт про виконання Україною критеріїв, необхідних для запровадження безвізового режиму.

Перший заступник голови Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій раніше озвучив два ключових питання у впровадженні безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом - це біометричні паспорти і захищені кордони. Голова Держприкордонслужби отримав звання генерал-полковника, а його підлеглі - квартири

Президент України присвоїв звання генерал-полковника главі Державної прикордонної служби України генерал-лейтенантові Віктору Назаренку.

Відповідний указ був зачитаний під час відвідування президентом мобільного прикордонного загону Держприкордонслужби у Бортничах.

Указ про присвоєння Назаренку звання генерал-полковника опубліковано на сайті президента.

Порошенко з нагоди Дня прикордонника також вручив ключі від службового житла 52 військовослужбовцям, державні нагороди та передав понад 300 одиниць техніки, яка найближчими днями надійде для посилення прикордонних підрозділів.

Державними нагородами відзначено 29 військовослужбовців, які брали участь в АТО. Серед техніки, що поїде на Донбас, - бронетранспортери (один медичний), вантажівки, паливозаправники, квадрацикли, броньовані автомобілі тощо.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначається День прикордонника.

Спочатку День прикордонника в нашій державі відзначали 4 листопада, в ознаменування створення 4 листопада 1991 року Українських прикордонних військ на базі Західного прикордонного округу. Проте згодом цьому святу "повернули" стару радянську дату – 28 травня.

В Україні охорона державного кордону покладена на Державну прикордонну службу України. Наразі на державному кордоні функціонує 196 пунктів пропуску, а загальна чисельність особового складу прикордонної служби становить близько 40 тис. осіб.

У квітні Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до статті 6 Закону "Про Державну прикордонну службу України", який збільшує граничну чисельність Держприкордонслужби до 53 тисяч прикордонників.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 788 | Додав: adminA | Теги: надійний кордон, Україна, безвізового режиму
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ