Чт, 2024-04-25, 08:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 26 » Для лицаря свободи слова Ассанджа дивний плацдарм
12:43
Для лицаря свободи слова Ассанджа дивний плацдарм
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Ще один зигзаг у біографії Джуліана Ассанджа, і без того химерної, як кручений крендель, пишуть ЗМІ про намір засновника WikiLeaks робити ток-шоу на прокремлівському каналі. "Незвичайне місце для лицаря свободи слова, який бореться за підрив урядового контролю над інформацією в усьому світі", - зауважує The Guardian.

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассандж стане ведучим ток-шоу на Russia Today, це "державний англомовний канал, відомий своєю близькістю до Кремля", повідомляє The Financial Times. 

Новина з'явилася вчора в "Твіттері" глави каналу Маргарити Симоньян. Офіційний представник WikiLeaks підтвердив укладення контракту, додавши, що у Russia Today "немає ані повної ексклюзивності, ані права на редакційний контроль".

На думку видання, асоціації з Russia Today дещо небезпечні для репутації Ассанджа: "Цей телеканал оцінюють неоднозначно, оскільки він пропонує асорті з нескладних для сприйняття сюжетів, конспірологічних теорій і антиамериканських філіппік".

Виходить, що Кремль не ображений на Ассанджа, зауважує газета, нагадуючи, що в опублікованих на WikiLeaks депешах Росію назвали "справжньою мафіозною державою".

"Телеканал, який озвучив в ефірі тисячу антизахідних конспірологічних теорій, одночасно намагаючись не критикувати руку, яка його годує", "пропагандистський підрозділ Кремля" - так пише The Guardian  про телеканал Russia Today (RT), який зав'язав партнерство з Джуліаном Ассанджем.

"Наші глядачі відкриті для дискусій, які буде представлено на нашому каналі завдяки передачі Джуліана", - заявила головний редактор каналу Маргарита Симоньян. "Цілком можливо, що це правда, якщо тільки гості - не з Росії", - коментує газета. Канал приділяє велику увагу протестному руху в інших країнах, але грудневі мітинги в Росії висвітлював лише пунктиром, а також очорнював деяких лідерів протестного руху, зокрема Навального, чий сайт порівнюють з WikiLeaks.

"Не сказати, щоб перед телекамерами на Ассанджа нападала сором'язливість, - йдеться у блозі на сайті The New York Times,  - але досвіду роботи на радіо чи телебаченні у нього немає. Власне, коли його сайт сколихнув світове політичне життя і журналістику публікаціями депеш американських дипломатів, багато сперечалися, чи є Ассандж взагалі журналістом".

Російський канал Russia Today (RT) повідомив, що буде показувати передачу Ассанджа. "Взагалі-то дивне місце для лицаря свободи слова, який бореться за підрив урядового контролю над інформацією в усьому світі", - пишуть автори публікації, пояснюючи, що цей канал називають органом пропаганди російського уряду.

Новий працедавець засновника WikiLeaks - державний російський телеканал Russia Today, інформує кореспондент Die Welt . Ассандж братиме інтерв'ю у "іконоборців, візіонерів та інсайдерів з провладних кіл". Перша серія шоу має вийти в середині березня. Всі інтерв'ю будуть зніматися у Великобританії, де Ассандж перебуває під домашнім арештом, повідомляє газета. 1 лютого британський суд вирішить, чи буде Ассанджа екстрадовано до Швеції, де його звинувачують у зґвалтуванні і сексуальному домаганні.

"Кілька тижнів тому Ассандж в інтерв'ю Rolling Stone заявив про своє банкрутство. За його словами, права на його книгу належать його колишнім адвокатам, - йдеться далі. - У жовтні WikiLeaks припинив публікацію викриттів через нестачу коштів".

У вересні, за словами автора статті, Ассанджу довелося продати через E-Bay ноутбук, пакет кави з в'язниці та інші особисті речі. "За такого браку коштів пропозиція російського каналу надійшла вчасно", - вважає кореспондент Юлія Смирнова.

Переклад InoPressa 


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: Ассанджа дивний плацдарм
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ