Пт, 2024-03-29, 17:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Вересень » 27 » Для перемоги над ІД одних авіаударів недостатньо, потрібна наземна операція в Сирії та Іраку - Пентагон
15:57
Для перемоги над ІД одних авіаударів недостатньо, потрібна наземна операція в Сирії та Іраку - Пентагон
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

 Авіаційні удари по бойовикам руху "Ісламська держава" починають руйнувати їхню інфраструктуру, однак цього недостатньо для перемоги над джихадистами, заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Мартін Демпсі.

За словами Демпсі, необхідно прийняти політичне рішення, а в Сирії та Іраку потрібно провести наземну операцію, повідомляє NEWSru.com з посиланням на "BBC-Россия".

За оцінками США, для операції зі звільнення захоплених ісламістами територій знадобиться близько 15 тисяч осіб, і для тренування цих людей необхідно час.

У Сирії задачу з боротьби з джихадистами виконуватимуть підрозділи помірної опозиції, зазначив Демпсі.

Раніше міноборони США свідчило, що в рамках його програми навчання бойовиків сирійської опозиції щорічно передбачається готувати близько 5 тисяч осіб. Хейгел на брифінгу поінформував про те, що вже розпочато "детальне військове планування цієї місії", в Саудівську Аравію, де намічається готувати сирійських бойовиків, прибули військові фахівці США, яким належить займатися даним питанням.

Разом з тим, з висловлювань Демпсі і міністра оборони США Чака Хейгела на минулому в п'ятницю в Пентагоні брифінгу для журналістів випливає, що США на даному етапі не розглядають можливість ні закриття частини повітряного простору Сирії, ні створення "буферної зони" на її кордоні з Туреччиною, передає ИТАР-ТАСС.

Ідею ескалації втручання Заходу у внутрішній збройний конфлікт в Сирії у формі створення "буферної зони" або закритої для польотів зони висунув президент Туреччини Тайіп Ердоган, розмовляючи з пресою "на полях" 69-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку. В Сирії "повинна бути оголошена закрита для польотів зона, і вона повинна забезпечуватися", вважає турецький лідер.

Крім того, з його точки зору, в прилеглих до Туреччини районах Сирії, де накопичуються десятки тисяч вимушених переселенців, потрібно створити "безпечну зону", до якої б не могли входити сили безпеки Сирії. За словами Ердогана, він обговорював такі пропозиції з президентом і віце-президентом США Бараком Обамою і Джозефом Байденом.

Коментуючи ініціативи президента Туреччини, глава комітету начальників штабів заявив, що "буферна зона на якомусь етапі може стати можливістю". "Проте, в даний час вона не є частиною нашої кампанії" проти терористичного угрупування "Ісламська держава" в Іраку і Сирії, підкреслив Демпсі.

Зі свого боку Хейгел зазначив, що бажання Туреччини створити "буферну зону" в Сирії "не є новим питанням".

"Ми обговоримо всі ці можливості, і ми продовжимо говорити про те, що потрібно туркам, як вони вважають", - зазначив шеф Пентагону.

Нагадаємо, 24 вересня члени коаліції з боротьби з угрупованням "Ісламська держава", очолюваної Сполученими Штатами, нанесли нові удари по позиціях бойовиків в Сирії та Іраку. Незабаром американські військові оприлюднили відеокадри авіаударів, нанесених ними по позиціях бойовиків угруповання в Сирії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1140 | Додав: admin | Теги: пентагон, Сирія, наземна операція, Ірак
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ