Чт, 2024-04-25, 03:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Жовтень » 13 » Для потреб ППО Укроборонпром презентував передовий 3D-радар
12:22
Для потреб ППО Укроборонпром презентував передовий 3D-радар
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Завдяки новому оглядовому локатору захисники України зможуть бачити до 500 цілей одночасно на відстані до 500 км на всіх висотах.

Держконцерн «Укроборонпром» уперше продемонстрував передову розробку КП «НВК» «Іскра» - 3D оглядовий локатор 80К6Т, який призначений для видачі цілевказівок засобам протиповітряної оборони. Про це повідомляє прес-служба концерну.

Зазначається, що презентація відбулася на виставці «Зброя та Безпека-2017», що проходить 10-13 жовтня у Міжнародному Виставковому Центрі в Києві.

За наявною інформацією, завдяки цьому радару захисники України зможуть бачити всі повітряні об‘єкти на відстані до 500 км, на всіх висотах, від 0 до більше 40 км. 3D оглядовий локатор 80К6Т може відслідковувати до 500 цілей одночасно. При цьому, можливості розробки "Іскри", завдяки великій зоні огляду по куту місця, до 70 градусів, дозволяють виявляти тактичні та оперативно-тактичні ракети.

Водночас спеціальна система обробки сигналів, дає можливість виявляти малорозмірні та крилаті ракети, які йдуть на малих висотах з огинанням рельєфу. Цей радар може працювати зі всіма зенітно-ракетними комплексами, які стоять на озброєнні Збройних Сил України.

«Головною особливістю 80К6Т стала цифрова фазована активна решітка. Ця технологія дозволяє виявляти та супроводжувати цілі з надвисокою точністю. При цьому, завдяки тільки одній станції виконується одночасне вимірювання положення цілі одразу за трьома координатами: дальності, азимуту та висоти, тобто створюється 3D-модель. Раніше для цього потрібно було застосувати одразу два радари», - повідомили в Укроборонпромі.

У концерні зауважили, що застосування передавача на транзисторних посилювачах потужності, дозволяє в рази підвищити надійність радару. Навіть вихід з ладу декількох з модулів посилювання не призводить до повного вимикання оглядового локатору. Радар 80К6Т створений з урахуванням максимальної мобільності, в тому числі він пристосований для транспортування літаками від ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром». А для розгортання РЛС необхідно всього 10-15 хвилин.

Як повідомлялося, Укроборонпром на виставці «Зброя і  безпека» вперше представив систему залпового вогню ZRN-01 Stokrotka, що є результатом співпраці Укроборонпрому та WB Group, об’єднання польського оборонно-промислового комплексу.

10 жовтня в США на міжнародній оборонній виставці AUSA-2017 Укроборонпром представив нову безпілотну наземну бронемашину «Фантом-2», яка є продовженням лінійки українських інноваційних «Фантомів» для ведення бойових дій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 958 | Додав: adminA | Теги: ППО, передовий 3D-радар, Укроборонпром
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ