Пт, 2024-04-19, 08:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 19 » Для продукції українських кондитерів Бєларусь закрила свій ринок
13:48
Для продукції українських кондитерів Бєларусь закрила свій ринок
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Українські виробники кондитерських виробів зіткнулися з блокуванням поставок цукристої та шоколадної продукції в Бєларусь. Про це з посиланням на президента асоціації "Укркондпром" Олександра Балдинюка пише "КоммерсантЪ-Украина".

"З 3 квітня автотранспорт з кондитерської продукцією з України не пропускає бєларуська митниця", - сказав Балдинюк.

Офіційно обмежень поставок країна не вводила, але до продукції з нашої країни застосовується посилений митний контроль, пояснює Балдинюк.

"бєларуське законодавство дозволяє в цьому випадку затримувати вантаж на митниці до 20 днів з можливістю продовження цього терміну", - додав він.

За даними учасників ринку, труднощі з постачанням продукції зазнають найбільші виробники кондитерських виробів України, в тому числі Roshen, Конті, АВК і ЖЛ. Офіційно в компаніях коментувати цю тему відмовилися. Але в неофіційних бесідах менеджери підтвердили існування проблем, пов'язуючи дії бєларуської влади з сталася нещодавно націоналізацією фабрик в країні.

"До 50% всього імпорту кондитерських виробів в Україну припадає на українську продукцію. Місцеві виробники зараз втрачають частку, тому в першу чергу вирішили захиститися від нас", - каже менеджер однієї з компаній.

У бєларуські магазини навіть надійшли негласні доручення від влади обмежити місця на полицях для імпортної продукції.

"Про це нам повідомили контрагенти в Бєларусі", - розповіли в іншій компанії.

Питання вже порушувалося на міжурядовому рівні, розповів перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк. 12 квітня ця тема обговорювалася під час зустрічі прем'єр-міністра Миколи Азарова та першого віце-прем'єра Сергія Арбузова з першим заступником голови уряду Бєларусі Володимиром Семашко.

13 квітня Семашко доручив бєларуським відомствам почати митне оформлення "без бюрократичних витрат і в стислі терміни", але питання так і не зважився, додає чиновник.

"У четвер я спілкувався з послом Бєларусі в Україні Валентином Величком. Він пообіцяв розібратися в ситуації", - каже Бісюк.

Наступний раунд переговорів запланований на наступний тиждень, стверджує ще один чиновник з Міністерства економічного розвитку і торгівлі. За його словами, якщо найближчим часом бєларуська сторона не зніме обмеження, Україна може вжити відповідні заходи.

"Негласно вже дано доручення розглянути можливість додаткової перевірки бєларуської цільномолочної продукції на предмет відповідності українським стандартам", - зазначив він.

Бєларусь - четвертий за розмірами експортний ринок для українських кондитерів (понад 5% всього експорту; дані Держстату за 2012 рік). Торік вони поставили туди понад 20 тис. тонн продукції на 446 млн грн. Зараз через обмеження поставок тільки в квітні втрати українських кондитерів можуть скласти 40 млн грн, а з урахуванням великодніх свят, коли попит на кондитерські вироби зростає, ця цифра може значно зрости, вважає Балдинюк.

Нагадаємо, у грудні 2012 року Антимонопольний комітет України розпочав розслідування на ринку карамелі України та ініціював зустріч із представниками асоціації "Укркондпром", а також представниками кондитерських підприємств для обговорення проблем галузі. Розслідування на ринку карамелі проводиться у зв'язку зі зверненням громадян щодо підвищення цін на кондитерську продукцію.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: свій ринок, Бєларусь, продукція українських кондитерів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ