Чт, 2024-04-25, 19:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 12 » Для України суд над Юлією Тимошенко - це "гол у власні ворота"
11:14
Для України суд над Юлією Тимошенко - це "гол у власні ворота"
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Це сталося в готелі Hyatt Regency в Києві напередодні президентських виборів 2010 року, згадує кореспондент The Guardian Люк Гардінг. Українські виборці втомилися від вічних сварок Тимошенко і Ющенка, і "людиною дня" став Янукович. "За приємною вечерею помічники Януковича, не визнаючи жодних порушень у минулому, сказали мені, що їхній кандидат виправився, що Янукович - демократ, до того ж - пристрасний європеєць, який вважає, що геополітична доля України пов'язана з ЄС, а не з Росією", - оповідає автор. Ті ж таки промови виголошувалися в Брюсселі, Лондоні і Вашингтоні.

На думку журналіста, нині, за півтора року, ситуація виглядає зовсім по-іншому. Вирок Тимошенко - однозначний месидж: "Януковичу, по суті, байдуже, що про нього думають у ЄС". Він також підтверджує, що під керівництвом Януковича Україна сповзає до "керованої демократії" і авторитаризму в російському стилі.

Спочатку дехто вітав схильність Януковича до старомодної централізації, що приємно контрастувала з хаосом "помаранчевого" періоду. Але після вироку Тимошенко заявила, що Україна повернулася в 1937 рік, передає автор, зауважуючи, що "порівняння сміховинні: в 1937-му відповідачів після суду виводили у двір і негайно розстрілювали. З Тимошенко цього не станеться".

За чутками, Янукович тепер постарається піти на компроміс - "декриміналізують" статтю, за якою засуджено Тимошенко, або її відпустять після сплати великого штрафу.

"Очевидно, справа була затіяна, щоб стриножити Тимошенко і паралізувати прозахідні, налаштовані проти Януковича сили, які вона представляє", - пише автор. Тимошенко не зможе брати участь у парламентських та президентських виборах. "Ймовірно, саме в цьому і полягало завдання", - вважає Гардінг. Він бачить паралелі з процесом над Ходорковським - судом, який був сприйнятий як покажчик руху Росії.

"Вирок Тимошенко, на жаль, показує, що Янукович - не оновлений демократ 2010 року, але та ж людина, чий виборчий штаб у 2004 році зламав комп'ютер ЦВК України", - йдеться в статті.

Проте Тимошенко може сподіватися на краще, оскільки, як зазначає експерт Ендрю Вілсон, "Україна - не Росія": економіка зовсім не процвітає, політична структура роздроблена, є лідер опозиції, якому довіряють, - Тимошенко. До того ж Україна більш сприйнятлива до тиску міжнародного співтовариства.

"Але вирішальний фактор - зовсім іншого роду: це футбол", - заявляє Гардінг. У наступному році Україна приймає Євро-2012, і вона зганьбиться в очах усього світу, якщо до того часу Тимошенко залишиться за ґратами, вважає він.

Переклад InoPressa




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 946 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ