Чт, 2024-03-28, 19:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 26 » До 2100 року науковці виростять органи та сповільнять старіння
17:18
До 2100 року науковці виростять органи та сповільнять старіння
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Американський дослідник, професор теоретичної фізики City University of New York Мічіо Каку назвав найважливіші відкриття, які буде зроблено до 2100 року. Як розповів науковець у своєму інтерв'ю The Times, одразу кілька важливих відкриттів він чекає до 2030 року, передає InoPressa.

Так, не пізніше цього часу мають з'явитися контактні лінзи із доступом в Інтернет. Над прототипом такого пристрою працює професор Бабак А. Парвіз з Університету Вашингтона (Сіетл). В інтерв'ю The Times він пояснив, що зображення буде формуватися "перед оком" за допомогою напівпрозорих світлодіодів, які не заважатимуть зору. Пристрій зможе розпізнавати обличчя, здійснювати автоматичний переклад з іноземних мов і виводити в поле зору іншу інформацію.

У той же термін передбачається поява у вільному продажу різних "запчастин" для людського організму. Вже сьогодні наукові досягнення дозволяють створювати хрящі, кістки, шкіру, вуха, носи, кровоносні судини, серцеві клапани, сечові міхури і трахеї. Робиться це в такий спосіб: на губкоподібну пластикову основу висіваються клітини, взяті з організму пацієнта. Після додавання каталізатора зростання клітини починають розмножуватися, а основа поступово розсмоктується, розповів доктор Ентоні Атала із університету Уейк-Форест.

Далі, до 2030 року людство, можливо, оволодіє телепатією. Вже сьогодні паралізованим імплантують в мозок мікросхеми, за допомогою яких вони навчаються зусиллям думки писати електронні листи, грати у відеоігри та подорожувати Інтернетом; інженери Honda Corporation створили керованого за тим же принципом робота.

Кендрік Кей із Каліфорнійського університету в Берклі працює над "словником мислення": "Цілком імовірно, що незабаром з'явитися можливість відновлювати картину зорового досвіду людини за допомогою одного тільки вимірювання мозкової активності", - говорить він.

Є ймовірність, що до 2070 року вдасться повернути до життя померлих тварин, - продовжує Каку. Фахівці змогли клонувати тварину за зразками ДНК, взятими із останків через 25 років після її загибелі. Наразі вже розшифровано геном неандертальця, й у науковому середовищі точаться розмови про перспективи відродження цього виду.

"Думаю, це буде можливо, коли у нас з'являться інструменти для генетичних маніпуляцій. І теоретично такі інструменти у нас рано чи пізно з'являться. Питання в тому, чи потрібно це робити", - описує суть дискусій Роберт Ланза з корпорації Advanced Cell Technology.

До 2070 року очікується і поява технологій, які дозволяють уповільнити старіння людини. Експерименти на тваринах і комах показали, що 30-відсоткове продовження життя можна забезпечити за рахунок "обмеження в калоріях" на ті ж 30%.

До 2100 року можуть збутися мрії вчених про "програмовану матерію", яка дозволить предметам змінювати форму подібно до того, як це робив робот у фільмі "Термінатор-2". На сьогоднішній день вже створено особливі мікрочіпи, розміром із голівку шпильки, так звані "катоми". Змінюючи електричний заряд, вони можуть перегруповуватися, завдяки чому стають то аркушем паперу, то чашкою, то виделкою, то тарілкою, стверджує газета. Автор статті мріє про часи, коли "цілі міста будуть вставати в пустелі після натискання кнопки".

На початку XXII століття з'явиться космічний корабель, придатний для подорожі до зірок, сподіваються вчені. Можливо, спочатку це будуть маленькі, "розміром із ніготь", але дуже швидкі, здатні рухатися зі швидкості світла комп'ютери, які мільйонами можна буде розсилати космосом.

Тоді ж земна цивілізація, можливо, здобуде перемогу над раком. Каку пов'язує ці очікування із проривом в галузі діагностики: вбудовані в унітаз ДНК-чіпи дозволять помітити захворювання на ранніх стадіях. На боротьбу із раковими клітинами (слово "пухлина" до цього часу зникне з англійської мови, переконаний він) буде кинуто виконані у вигляді "наночастинок" розумні бомби, випробувальні зразки яких існують вже сьогодні.

Родні Брукс із Массачусетського технологічного інституту чекає до 2100 року "злиття із роботами": "Через 50 років ми станемо свідками внесення радикальних змін в людське тіло за допомогою генетично модифікацій. Ми більше не будемо обмежені еволюцією за Дарвіном. До 2100 року в наше повсякденне життя повсюдно увійдуть дуже розумні роботи. Але ми не будемо відокремлені від них - скоріше ми самі частково станемо роботами і будемо пов'язані з роботами ", - прогнозує експерт.

Приблизно тоді ж має статися прорив у космічному туризмі, пов'язаний зі створенням космічного ліфта. Передбачається, що цей винахід у сто разів скоротить вартість доставки вантажів на навколоземну орбіту, в результаті чого космічна подорож стане доступною середньостатистичній людині. Кабіна буде підніматися в небо тросом завдовжки в тисячі миль, який буде втримуватися відцентровою силою від обертання Землі. Надію на реалізацію цього проекту дало нещодавнє відкриття карбонових нанотрубок. "Ніяких фізичних перешкод не існує", - рапортує засновник Carbon Designs Бредлі Едвардс.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1025 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ