Чт, 2024-05-02, 13:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 15 » До безвізового режиму вже пройдено половину шляху. ВІДЕО
19:25
До безвізового режиму вже пройдено половину шляху. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що в Європейському Союзі занепокоєні можливим міграційним тиском через ситуацію на Донбасі. Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр сказав сьогодні, 15 квітня, під час парламентських слухань на тему: "Перспективи запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України".

"На сьогодні в Європейському Союзі є певне побоювання, що кількість тих, хто з Донецька і Луганська в останні місяці перевів своє існування від жаху тероризму, від тих, хто сьогодні знаходиться в Україні... Вони занепокоєні щодо додаткового міграційного тиску, і звичайно це питання є одним з найбільш важливих, оскільки в Європейській комісії та європейських країнах немає жодних сумнівів, що ми виконаємо весь блок реформ, але на тлі тієї міграції, яка останніми роками відбувалася з багатьох країн, в тому числі з Балканського регіону, ми маємо довести, що ми здатні допомогти всім, хто страждав у Донецьку і Луганську", - зазначив Клімкін.

Водночас міністр зазначив, що українська влада "має забезпечити, щоб біометричні паспорти видавалися і функціонували тільки на основі всіх міжнародних правил".

Клімкін запевнив, що влада над цим працює.

"Наприкінці травня відбудеться Ризький саміт Європейського Союзу "Європейський Союз + Східне партнерство", і ми послідовно працюємо над тим, щоб під час цього саміту було прийнято принципове рішення щодо просування у напрямку безвізового режиму для України, звичайно, за умов виконання всіх тих точок, які ми маємо зробити, як я сподіваюсь, наступними місяцями".

"Європейська комісія завершила свою оцінку виконання нашою державою критеріїв другої фази (Плану дій з лібералізації візового режиму). Ми побачимо звіт на початку травня. Логіка всіх місій стосується таких сфер: це безпека документів, що посвідчують особу, охорона кордонів, міграція та притулок, правоохоронне співробітництво, дотримання прав людини, протидія дискримінації і, звичайно, свобода пересування", - сказав Клімкін.

Також міністр висловив впевненість, що Україна завершить шлях реформ, які потрібні для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Україна пройшла більш ніж половину шляху для запровадження безвізового режиму

"План дій з лібералізації візового режиму - це чотири складові заходів, дві фази і один безвізовий режим. Наразі, якщо можна дозволити собі таку попередню оцінку, Україна перебуває більш ніж на половині шляху до досягнення власне цієї цілі, з якою розпочалася ця співпраця (щодо введення безвізового режиму з ЄС)", - зазначає заступник міністра юстиції Антон Янчук.

Він нагадав, що наприкінці березня в Україні працювали експертні місії Європейської комісії, які здійснювали оцінку виконання критеріїв другої фази Плану дій з візової лібералізації щодо боротьби з організованою злочинністю та корупцією, щодо боротьби з торгівлею людьми.

"В цілому прогрес, наскільки ми можемо судити, оцінюється позитивно", - вважає Янчук.

Також він зазначив, що на даний момент вже було представлено чотири звіти щодо прогресу України у виконанні Плану дій з візової лібералізації, в яких містяться детальні зауваження та рекомендації щодо виконання Україною необхідних критеріїв. В травні Україна очікує на п`ятий періодичний звіт Єврокомісії. Янчук розповів, що ведеться робота, щоб кількість зауважень була меншою у черговому звіті.

"Нам відомо попередньо, якими можуть бути рекомендації Єврокомісії, і ми налаштовані на їх виконання", - зазначив Янчук.

Нагадаємо, 24 березня глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський повідомив, що Україна не отримає безвізового режиму з країнами Євросоюзу на саміті "Східного партнерства" у Ризі в травні 2015 року.

Раніше президент Петро Порошенко неодноразово заявляв, що очікує від ЄС рішення про надання безвізового режиму для громадян України на Ризькому саміті Східного партнерства.

12 січня 2015 року президент першим в Україні отримав біометричний паспорт. "Цей паспорт - це останній крок, який Україна повинна була зробити, щоб отримати безвізовий режим з ЄС", - сказав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: пройдено половину шляху. ВІДЕО, безвізового режиму
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ