Вт, 2024-04-23, 15:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 9 » До чого може призвести арешт Тимошенко
17:50
До чого може призвести арешт Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Арешт Юлії Тимошенко викликав бурю емоцій не тільки в Україні, а й за кордоном. Зокрема в спільній заяві Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон і еврокоміссара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле підкреслюється, що для уникнення підозр України у вибірковому правосудді необхідний справедливий, прозорий і незалежний судовий процес, у рубриці "Є думка" пише газета "Факты и комментарии".

"Уряд США поділяє цю стурбованість і закликає переглянути рішення про ув’язнення пані Тимошенко і розглянути її негайне звільнення", - заявили у Вашингтоні. Посольство США висловило клопотання про можливість відвідування Тимошенко під час її ув’язнення.

Міністерство закордонних справ Великої Британії висловило стурбованість у зв’язку з арештом екс-прем’єра України Юлії Тимошенко. "Я закликаю українську владу дотримуватися найвищих демократичних стандартів, зокрема тих, що стосуються дотримання прав людини, закону і забезпечення незалежного, прозорого і справедливого судового процесу. Вони - передумови для більш близької інтеграції України з Євросоюзом", - зазначив заступник глави МЗС Великої Британії Алістер Берт.

МЗС Канади висловило занепокоєння "очевидними політичними переслідуваннями, а тепер і арештом Юлії Тимошенко".

"Переслідування опозиції може перешкодити зближенню України та ЄС", - заява МЗС Німеччини, цитує Іван Дідушок в статті "Репресії стали засобом усунення опонентів режиму" в газеті "Україна молода" заяви представників зовнішньополітичних відомств країн Заходу та міжнародних організацій.

Навіть МЗС Російської Федерації засудило арешт колишнього прем'єра України. У своїй заяві воно підкреслило, що всі газові угоди 2009 року укладалися в суворій відповідності до національних законодавств двох держав та міжнародного права і на їх підписання були отримані необхідні вказівки лідерів обох країн.

На що відомий німецький політолог Александр Рар сказав: "Думаю, якщо Тимошенко таки буде сидіти, то в Європі будуть бачити в ній другого Ходорковського. Яким героєм став Ходорковський, таким стане і Тимошенко. Російський інвестиційний клімат від цього постраждав, і на Путіну все це позначилося. Те саме буде і з Україною", пише газета "Факты и комментарии".

Намагаючись намалювати об'єктивну картину навколо арешту Юлії Тимошенко і спрогнозувати, чим загрожує її арешт, журналіст газети "День" Іван Капсамун у статті "Хто і навіщо штовхає владу до "точки неповернення"?" зібрав коментарі багатьох експертів з різних куточків України.

Майже всі експерти погодилися з думкою міського голови Черкас Сергія Одарича: "Щодо того, чи були підстави для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту, то я вважаю, що ні. Обвинувачена не становить загрози суспільству".

Член Європейського парламенту Марек Сівець вважає, що "якщо у влади немає на сто відсотків упевненості, що вона може довести необхідність перебування Тимошенко у в’язниці, то це матиме дуже негативний вплив на двосторонні відносини між Україною та Європейським Союзом. У зв’язку з цим я можу уявити проблеми і перепони. Я лише не знаю, якими вони будуть зрештою".

Остап Дроздов автор і ведучий політичної програми "Прямим текстом" (телеканал ЗІК) в своїх коментарях сказав, що "усім тверезомислячим людям зрозуміло, що Юлія Тимошенко повинна сидіти. В усій цій історії фатальне лиш те, що ЦЯ (саме ця) влада не має морального права бути суддею Тимошенко. В усьому іншому арешт Тимошенко та її перспектива "в клітиночку" мене аніскільки не дивує і не засмучує. І вже точно не спонукає до внутрішнього протесту. Я вважаю, що патологічна брехня, театральна награність і цинічне прикривання святими для українця речами мусить рано чи пізно знайти покарання. Мене глибоко засмучує лише одне - те, що суддею Тимошенко є якийсь там Киреєв, а не український народ".

Доцент кафедри філософії Житомирського державного університету імені Івана Франка, кандидат філософських наук Вадим Слюсар вважає, що "арешт Юлії Тимошенко з одного боку належить до сфери права, з другого - йде публічний суд. Тому головні права і свободи дотримані. Тимошенко обрала тактику захисту, яка рано чи пізно завершилася б арештом. Тепер цей суд із юридичної площини вийшов виключно в політичну, а опозиція може говорити про політичні репресії. І ніби проголошується: захистимо Тимошенко - захистимо себе. Йде проста підміна понять, коли одну людину ототожнюють з усім народом. Але пересічний громадянин не пов’язує своїх прав з її правами".

Такої думки і експерт проекту "Кримський політичний діалог" Володимир Притула. Він сказав, що "багато хто говорить, що ми б вийшли на майдан проти Януковича, вийшли б на захист демократії, але на захист Юлі не вийдемо".

Анатолій Свідзинський, громадський діяч, культуролог, доктор фізико-математичних наук, професор Волинського національного університету імені Лесі Українки в коментарі газеті "День" зазначає, що "люди критикують вголос, бродіння в масах дуже велике. Але де-факто українське суспільство ще дуже не готове реально боронити свої власні свободи..."




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 954 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ