Пт, 2024-04-26, 00:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 13 » До даних з комп’ютерів українських чиновників ФСБ намагалася отримати доступ, – СБУ
17:01
До даних з комп’ютерів українських чиновників ФСБ намагалася отримати доступ, – СБУ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Незаконна діяльність російських спецслужб в інформаційному просторі України значно активізувалась з початком військової агресії проти нашої держави. Служба безпеки України має беззаперечні докази, що ці інформаційні спецоперації координуються 16-тим (колишнє Федеральне агентство урядового зв’язку та інформації) та 18-тим Центрами ФСБ Росії.

Про це повідомив на брифінгу керівник департаменту з інформаційної безпеки держави СБУ Віталій Найда, інформує прес-центр СБУ.

Зокрема, Служба безпеки України виявила та заблокувала спроби цілеспрямованого розповсюдження спецслужбами Російської Федерації шкідливого програмного забезпечення (ШПЗ), призначеного для ураження мережевого обладнання органів державної влади та правоохоронних структур, насамперед задіяних безпосередньо в районі проведення АТО.

«Для створення достовірності ШПЗ адресату надсилався електронний лист із вкладенням «фейкових» офіційних документів Антитерористичного центру при Службі безпеки, Державної прикордонної служби, Міністерства закордонних справ України та інших органів державної влади. Наприклад, файл мав типову назву, яка не викликає підозри в отримувача: «Узагальнена довідка про обстановку на державному кордоні станом на...», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що з телекомунікаційного обладнання, розміщеного за межами України, зокрема на території Російської Федерації, розсилалися електронні листи на поштові адреси посадових осіб органів державної влади та правоохоронних органів. Масована розсилка здійснювалась на службові адреси центральних органів влади та приватні аккаунти окремих працівників цих органів. Акцентовано листи зі шкідливим програмним забезпеченням надсилалися на адреси державних органів, які активно задіяні в проведенні антитерористичної операції.

Після відкриття такого файлу на комп’ютер приховано завантажується шпигунська програма, яка надає віддалений доступ до змісту поштової скриньки та інформації, що зберігається на жорсткому диску зараженого ПК. Програма також здатна приховано дистанційно керувати функціями операційної системи.

«В умовах військової агресії з боку Російської Федерації, війна відбувається не лише на землі, в повітрі та дипломатичних колах, вперше в історії війн застосовані нові форми ведення агресії – «гібрідна» війна з використанням кіберпростору», – наголосив Віталій Найда

Співробітники департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ своєчасно викрили і заблокували канали розсилки шпигунських програм та запобігли можливому витоку службової інформації з боку органів державної влади.

Наразі СБУ розробила детальну інструкцію з виявлення та знешкодження подібних шкідливих програм. Інструкція, що вже надіслана до органів влади, містить вичерпні рекомендації щодо захисту персональних комп’ютерів від можливих атак з боку спецслужб РФ та їхніх найманців.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: отримати доступ, фсб, СБУ, комп’ютерів українських чиновників
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ