Чт, 2024-03-28, 17:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Лютий » 6 » До Держдепу та Мінфіну США звернулась з проханням запровадити санкції проти Козака та Марченко низка організацій
15:28
До Держдепу та Мінфіну США звернулась з проханням запровадити санкції проти Козака та Марченко низка організацій
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Саме за рахунок реєстрації бізнесу на дружину та соратника Віктору Медведчуку вдається мінімізувати вплив санкцій на себе.

«Детектор медіа», Центр протидії корупції, ІМІ, «Чесно» та ще 14 громадських організацій направили відкритого листа голові Держдепартаменту США Ентоні Блінкену та Міністерству фінансів США з проханням ввести санкції проти народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака і дружини голови політради ОПЗЖ нардепа Віктора Медведчука Оксани Марченко. Текст листа оприлюднив KyivPost.

У листі зазначено, що Козак не має незалежного бізнесу, а є власником активів Медведчука. І щодо його активів віднедавна запроваджено санкції в Україні. Через Козака Медведчук володіє щонайменше трьома телеканалами, які поширювали дезінформацію і проросійську пропаганду. Також низка компаній Медведчука оформлені на дружину – колишню телеведучу Оксану Марченко, завдяки чому вони продовжують безперешкодно діяти, незважаючи на персональні санкції США проти Медведчука.

Громадські організації просять занести Марченко, Козака і підконтрольні їм компанії до санкційного листка Мінфіну США (список OFAC).

Як зазначено в листі, запровадження санкцій проти Козака і Марченко «істотно послабить російських агентів в Україні, припинивши потік брудних російських грошей на їхні деструктивні проєкти й антидемократичну пропаганду».

Нагадаємо, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада прийняла постанову, якою схвалила пропозиції санкцій щодо семи компаній, яким належали ліцензії телеканалів «112 Україна» та NewsOne. Свої пропозиції парламент скерував до РНБОУ. Появі постанови передувала петиція на сайті Ради від 20 вересня про припинення діяльності цих телеканалів. В РНБО оголосили, що рішення буде ухвалене після перевірки СБУ за дорученням президента. У липні 2019 року новопризначений в.о. голови СБУ Іван Баканов на засіданні РНБО запропонував прийняти рішення про застосування санкцій до юридичних осіб телеканалів «112 Україна» і NewsOne.

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБОУ від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Воно передбачає запровадження санкцій проти народного депутата України Тараса Козака та компаній, які володіють ліцензіями телеканалів «групи Медведчука» — «112 Україна», NewsOne і ZIK. Санкції запроваджені на п’ять років.

З 19 членів ради 17 проголосували «за» санкції, один був відсутній, спікер парламенту Дмитро Разумков – утримався. Він вважає, що відповідальних за співпрацю з РФ та фінансування тероризму мають карати згідно з законодавством. На його думку, санкції мають запроваджувати проти осіб, яких не можуть притягнути до відповідальності перед українським судом. Разумков стверджує, що представники спецслужб не надали додаткової інформації для ознайомлення під час засідання РНБО. Секретар РНБО Данілов наголошує, що частина документів засекречена.

Власник каналів Тарас Козак назвав дії РНБО незаконними, а рішення про санкції актом цензури. У заяві каналів «групи Медведчука» рішення РНБО називають «решением об уничтожении трех оппозиционных телеканалов» та «политической расправой над неугодными СМИ». Канали, йдеться в заяві, «намерены бороться за свое право вещать для украинцев, доносить правду до граждан и быть в эфире». Однак автори заяви не уточнили, про які методи боротьби йдеться.

Президент Зеленський та голова СБУ Баканов вважають заборону «каналів Медведчука» боротьбою в інформаційній війні за правду та європейські цінності, а також кроком у боротьбі з російською гібридною агресією.

4 лютого в Нацраді повідомили, що в усіх регіонах України провайдери вимкнули телеканали «112 Україна», ZIK і NewsOne — як на супутнику, так і в кабелі. Телеканали продовжують транслювати свої ефіри на YouTube. Міністерство культури та інформаційної політики раніше повідомило, що направить до компанії запит з проханням заблокувати сторінки телеканалів.

Також 4 лютого указ президента про санкції оскаржили у Верховному Суді.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 473 | Додав: adminA | Теги: Мінфін США, козак, Марченко, низка організацій, Держдеп, санкції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ