Нд, 2024-04-28, 04:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 14 » До Дня Валентина складено список найромантичніших місць України. ФОТО
12:52
До Дня Валентина складено список найромантичніших місць України. ФОТО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 14 лютого, закохані з усього світу відзначають День святого Валентина. Як відомо, єпископ Валентин Інтерамський, що жив у римському місті Терні в III столітті, є покровителем усіх закоханих.

Легенда пов'язує ім'я святого Валентина з численними добрими справами, які він зробив для закоханих.

Наприклад, згідно з переказами, він таємно вінчав закоханих легіонерів, яким імператор Клавдій забороняв одружуватися, мирив посварених, дарував молодим парам квіти і навіть писав за неписьменних легіонерів любовні листи. Про це врешті-решт стало відомо, Валентина взяли під варту, а незабаром імператор підписав указ про його страту.

Останні дні життя святого теж оповиті романтичним серпанком. Згідно з легендою, в єпископа Валентина закохалася донька тюремника, яку він вилікував від сліпоти. Як священнослужитель, що дав обітницю безшлюбності, він не міг відповісти на почуття дівчини, але в ніч перед стратою надіслав їй прощальну записку, яку, мабуть, і можна вважати найпершою валентинкою.

Багато істориків, втім, стверджують, що коріння цього свята суто язичницькі і беруть свій початок у передвесняних обрядах, пов'язаних з пробудженням природи і кохання.

З XIV століття в англійській і французькій літературі фіксується традиція святкувати День святого Валентина як день закоханих. Однак особливу популярність свято набуло в Європі на початку XIX століття.

У наші дні святові святого Валентина нерідко дорікають у тому, що воно набуло рис суто комерційного культу і не нагадує людям, насамперед молоді, про християнський ідеал стосунків між чоловіком і жінкою. У зв'язку з цим нерідко лунають заклики відмовитися від святкування Дня закоханих.

Топ-10 романтичних місць України для святкування Дня Валентина

До Дня святого Валентина портал iLoveUkraine склав рейтинг найромантичніших місць України, де можна було б відзначити свято та усамітнитися зі своїми коханими.

1. Острів закоханих посеред Тернопільського ставу

Острів закоханих розташований серед Тернопільського ставу – великої штучної водойми, яке є майже однолітком самого міста. Сам острів створили під час відновлення ставу після Другої світової війни. Дістатись до нього можна спеціальним містком або на човні. Хоча взимку, коли став зазвичай замерзає, – можна і пішки кригою.

2. Тунель Кохання на Рівненщині (селище Клевань)

Раніше цим шляхом курсували потяги з деревиною на Оржівський деревообробний комбінат. Сьогодні гуркоту металевих коліс вже не чути, а приходять сюди з іншою метою – заради почуттів. Тунель має протяжність лише кілька кілометрів, але виглядає, як справжнє диво природи.

3. Пам'ятник закоханим у Харкові

З ініціативою його встановлення на площі Архітекторів виступили місцеві студенти. Серед них і було оголошено конкурс на найкращу скульптуру. Перемогла робота Дмитра Іванченка. Невдовзі було вирішено оформити скульптуру фонтаном.

4. Фонтан "Амур" на Алеї закоханих у Дніпропетровську

Символічні алеї кохання є чи не в кожному українському місті, але у Дніпропетровську вона особлива. Тут є і лавиця Виснажливих очікувань, і алея Приємних зустрічей, і мідний "Рушник". Останній виблискує під самісінькими стрілами "Амура" – скульптури фонтану, який довершує композицію.

5. Італійський дворик у Львові

Хоч він розташований в самому центрі міста Лева – на площі Ринок, 6, "всередині" палацу Корняка – про нього знають далеко не всі. Кажуть, тут ніколи не буває безлюдно і постійно хтось цілується.

6. Парк кованих фігур та міст закоханих в Донецьку

Парк відкрили 2001 року неподалік "Донбас Арени" та міськвиконкому. Щороку тут проходить фестиваль ковалів, які дарують виготовлені фігури місту.

7. Софіївський парк в Умані

Це неймовірної краси місце і безпрограшний варіант для усамітнення з коханою людиною, адже парк створений як знак любові – польського магната Станіслава Потоцького до своєї дружини Софії.

8. Фонтан "Закохані зебри" на Пейзажній алеї в Києві

Сюди кияни та гості міста тікають від метушні будь-якої пори року та часу доби. Веселі скульптури, зокрема і фонтан із зебрами, "змусять" хоч раз посміхнутися кожного. Зазвичай найбільше тут молоді – закоханих пар.

9. Закохане серце в Одесі

Ця арт-інсталяція у вигляді серця встановлена на бульварі Жванецького, недалеко від "Тещиного мосту". Ідея була не тільки в тому, аби одесити могли ділитися найдорожчим почуттям, а й врятувати "Тещин міст" – розвантажити його від символічних замків кохання.

10. Міст закоханих у Запоріжжі

Є окрасою та найпопулярнішим місцем у Вознесенському парку, що розташований майже на набережній Дніпра. Також поруч – каскад з фонтанів "Райдуга", щоправда, взимку вони не працюють.

Чого хочуть жінки на День святого Валентина

Більшість жінок очікують, що у День закоханих 14 лютого їм подарують букет квітів. Про це свідчать результати опитування інтернет-користувачів, проведеного Лабораторією "Зроби себе сам", передає УНІАН.

За даними опитування, більшість респондентів – 24,3% - взагалі ще не мають пари. При цьому більшість тих, хто вже має другу половинку, - 21,6% - очікують отримати на День Валентина букет квітів.

Водночас 16,2% опитаних упевнені, що на Свято закоханих отримають у подарунок автомобіль, 10,8% - зізнання в коханні, по 8,1% респондентів очікують на вечерю в ресторані або ж сподіваються, що їм подарують туристичну путівку.

По 2,7% опитаних вважають, що на День Валентина отримають прикраси, гроші на оновлення гардеробу, романтичну прогулянку або ж пропозицію взяти шлюб.

Зазначимо, американський ресторан запропонував своїм клієнтам замовити святкові букети, складені з ковбаси салямі. Спеціальна акція приурочена до святкування Дня святого Валентина і проводиться рестораном Olympic Provisions у Портленді, штат Орегон.

А ось в Узбекистані заборонили святкувати День святого Валентина.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1175 | Додав: adminA | Теги: Дня Валентина складено список найро
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ