Пт, 2024-04-19, 16:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 25 » До катастрофи небачених масштабів наближається Європа
22:05
До катастрофи небачених масштабів наближається Європа
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

У політичних та економічних колах посилюється занепокоєння через те, що Німеччина може не витримати навантаження, пов'язане з подоланням боргової кризи в Європейському Союзі. Як повідомляє в середу, 25 липня, агентство dpa, приводом став перегляд аналітиками Moody's Investors Service прогнозу рейтингу Німеччини зі "стабільного" на "негативний", пише DW.

"Європа поступово наближається до катастрофи небачених масштабів", - йдеться в доповіді, підготовленій 17 європейськими економістами.

Вони закликають уряди країн Євросоюзу терміново вжити додаткових заходів для того, щоб уникнути колапсу. Зокрема, для якнайшвидшого виходу з кризи і зміцнення довіри до євро пропонується усунути конструкційні помилки, допущені при формуванні валютного союзу.

На думку науковців, подолати кризу вдасться лише у тому разі, якщо буде усвідомлено необхідність здійснення структурних реформ в єврозоні, зазначає агентство DAPD. У довгостроковому плані потрібно створити банківський союз, що дасть змогу розділити державні фінанси і надання кредитів. Слід також посилити контроль за податковою політикою і створити механізми вилучення держав, які не виконують вимог фіскального пакту.

Із застереженнями виступив і мюнхенський науково-дослідний інститут Ifo. Проведені аналізи свідчать про те, що порятунок окремих країн може обернутися серйозними проблемами, заявив газеті Neue Osnabrücker Zeitung глава відділу кон'юнктури Ifo Кай Карстенсен (Kai Carstensen).

Якщо Греція вийде з єврозони, то Німеччина зазнає збитків у розмірі до 82 мільярдів євро. В гіршому випадку з урахуванням ризиків, пов'язаних з фінансуванням фонду стабільності, випуском облігацій Європейського центробанку та іншими зобов'язаннями, ця сума може зрости до 770 мільярдів євро, зазначив експерт.

Нагадаємо, вчора, 24 липня Міжнародне рейтингове агентство Moody's оголосило про зміну прогнозу по кредитному рейтингу Німеччини, Нідерландів і Люксембургу зі стабільного на негативний. Також агентство підтвердило стабільний прогноз щодо кредитного рейтингу Фінляндії.

Як зазначають експерти агентства, причиною зміни стало посилення занепокоєння щодо фінансової ситуації і боргової кризи в Європі і збільшення ризику виходу Греції з єврозони та наслідків, які ця подія може спричинити, надто для Іспанії та Італії.

Уряд ФРН висловив незгоду з діями рейтингового агентства Moody's, заявивши, що Німеччина залишиться "тихою гаванню" в Європі у період фінансової кризи.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1050 | Додав: admin | Теги: криза, Європа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ