Чт, 2024-04-25, 23:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 14 » До Міжнародного суду подають на свого президента мексиканці
12:04
До Міжнародного суду подають на свого президента мексиканці
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Жителі Мексики склали колективний позов, який буде подано до Міжнародного кримінального суду (МКС), проти президента країни Феліпе Кальдерона та інших високопоставлених представників влади, пише мексиканська El Diario. Керівництво Мексики звинувачують у військових злочинах і злочинах проти людяності, передає Lenta.ru.

Ініціаторами подачі позову виступила група адвокатів, правозахисників і журналістів. За їхніми твердженням, із грудня 2006 року в країні внаслідок відкритого протистояння влади й представників злочинних угруповань було вбито понад 40 тисяч людей, ще понад 10 тисяч зникли безвісти. За словами одного з авторів позову Сандоваля Бальєстероса, підписи під позовом поставили вже понад 20 тисяч осіб, що робить його рекордним у історії МКС.

Автори позову звинувачують владу країни й представників поліції в приховуванні таких злочинів, як тортури, вбивства й погроми. "Хвиля звірячого насильства, що накрила нашу країну, була фактично узаконена й стала нормальним тлом повсякденного життя", - каже Бальєстерос.

Влада вже відповіла на висунуті їй претензії. Уряд Мексики опублікував офіційну заяву, в якій, зокрема, йдеться, що "політика державної безпеки не може бути міжнародним злочином". У ній також зазначається, що, коли б не зусилля влади щодо захисту населення, жителі багатьох районів країни залишилися б "на милість злочинців".

Влада Мексики стверджує, що всі застосовувані заходи по боротьбі зі злочинністю відповідають вимогам закону, а автори позову до МКС виставляють ситуацію в Мексиці в хибному світлі. Крім того, як підкреслюється в заяві, першочерговою в країні є національна судова влада, й рішення МКС лише доповнюють її рішення.

Активісти мають намір подати позов до МКС 25 листопада. Крім мексиканської влади, відповідачами за позовом, якщо його буде взято до розгляду, можуть виступити лідери мексиканських наркокартелів.

З грудня 2006 року в Мексиці триває війна з наркокартелями. В постійних сутичках представників наркокартелів один із одним і з поліцією в країні щороку гинуть тисячі людей, зокрема мирні жителі. За офіційною статистикою, кількість жертв серед мирного населення з 2006 року становить 37 тисяч осіб, проте автори позову до МКС стверджують, що насправді число загиблих перевищує 50 тисяч.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 961 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ