Чт, 2024-04-18, 03:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 22 » До МКС вирушив перший приватний космічний корабель
16:26
До МКС вирушив перший приватний космічний корабель
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Ракета-носій Falcon 9 із космічним кораблем Dragon у вівторок, 22 травня, стартувала з космодрому на мисі Канаверал у США до Міжнародної космічної станції, передає РИА "Новости".

Запуск здійснено о 10.44 за київським часом, старт ракети транслюється в прямому ефірі на сайті NASA.

Це друга спроба запуску апарата. Минулої суботи, 19 травня, старт зірвався через несправний клапан в одному з дев'яти двигунів першого ступеня ракети Falcon 9.

Dragon, розроблений американською компанією SpaceX, став першою приватною космічною вантажівкою, яка вирушила до Міжнародної космічної станції (МКС).

Незабаром Dragon повинен відокремитися від ракети-носія та розкрити сонячні батареї, а через дві з половиною години повинні почати працювати датчики зближення на кораблі, без яких неможливо буде підійти до МКС і з’єднуватися зі станцією.

Політ розглядається як випробувальний - фахівці мають намір перевірити всі системи корабля, і проведуть складну багатоступеневу процедуру зближення з космічною станцією. Тільки на третій день після виходу на орбіту і серії перевірок систем навігації, двигунів, здатності швидкого виходу з орбіти, Dragon почне наближатися до МКС.

На четвертий день корабель поступово почне рухатися вгору, постійно зупиняючись, і, нарешті, наблизиться до станції настільки, що астронавт Дон Петіт (Don Pettit) зможе захопити його 17-метровим маніпулятором Canadarm2 і пристикувати його до модуля Harmony.

Наступного дня, після перевірки якості повітря всередині корабля, астронавти відкриють люки і почнуть розвантаження корабля. Dragon може виводити на низьку навколоземну орбіту близько 6 тонн вантажу і повертати з орбіти 3 тонни, проте в цей випробувальний політ він взяв лише 520 кілограмів вантажу - "необов'язкові" предмети, без яких екіпаж у разі чого зможе легко обійтися.

SpaceX витратила на розробку корабля Dragon чотири роки - в грудні 2010 року він здійснив перший політ на орбіту і успішно приводнився в Тихому океані. Таким чином, SpaceX стала першою приватною компанією, яка вивела в космос корабель і успішно повернула його на Землю. Раніше це вдавалося лише трьом державам - США, Росії та Китаю.

Загальні витрати на проект в цілому на цей момент сягнули близько 1,2 мільярда доларів, з них близько 390 млн - фінансування NASA, а ще 100 мільйонів - витрати засновника і гендиректора SpaceX Елона Маска.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1126 | Додав: adminA | Теги: Перший приватний космічний корабель, МКС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ