Пт, 2024-04-26, 00:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Вересень » 8 » До Придністров’я-2 веде мінська домовленість - європейська преса
12:26
До Придністров’я-2 веде мінська домовленість - європейська преса
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Досягнута в Мінську домовленість про припинення вогню на Сході України може принести перемогу Володимиру Путіну в конфлікті з Україною, надто на тлі рішень саміту НАТО в Уельсі, де країнам Балтії і Польщі було відмовлено в розміщенні великих сил альянсу на їхній території.

Про це пише німецька преса. Газета die Welt звертає особливу увагу на те, що, згідно з "Сімома пунктами" президента Росії Володимира Путіна, відвести свої війська з районів бойових дій на Сході має лише українська сторона, а сепаратисти там залишаться.

Це дасть їм змогу зміцнити свої позиції та може призвести до створення українського варіанту Придністров’я.

Німецька газета Die Welt, коментуючи досягнуту в Мінську домовленість про припинення вогню, пише, що вона може коштувати президенту Петру Порошенку його посади й принести перемогу президенту Володимиру Путіну.

Чи справді українські силовики, з одного боку, та сепаратисти, з іншого, припинять вогонь, незрозуміло, відзначають автори Die Welt. Дотримання режиму припинення вогню залежатиме від реалізації мирного плану для Сходу й від того, наскільки серйозно до нього поставляться обидві сторони конфлікту.

Відповідно до "Сімох пунктів" Путіна, плану мирного врегулювання, який він склав дорогою до Монголії у середу, 3 вересня, українська армія та сепаратисти повинні припинити бойові дії та забезпечити коридори для біженців і гуманітарної допомоги. Але в плані Путіна, наголошує Die Welt, Збройні сили України мають відступити з районів бойових дій, а ось сепаратисти – ні.

Зрештою, президент Порошенко може відмовитися відводити війська, пише видання. Проте в разі реалізації такого плану сепаратисти закріпляться на захоплених ними територіях. Хоча при цьому всьому офіційний Київ відкидає ідею федералізації. На думку екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, такий план призведе до створення української версії Придністров’я, відзначає Die Welt.

Польське видання Polityka пише, посилаючись на українського прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, що потрібно брати до уваги – припинення вогню на Донбасі не є безумовним. Воно буде можливим за умови повного припинення вогню обома сторонами, відходу російських військ з території України та відновлення контролю на кордоні.

Німецьке видання Der Spiegel-Online  ставить таке запитання: що лишилося ще в арсеналі Заходу, щоб зупинити Путіна? Кілька країн-членів НАТО вимагали скасування Акту НАТО-Росія, який визначає рамкові умови співіснування сторін. Цей договір забороняв альянсу розміщувати на тривалий час власні збройні сили в Східній та Центральній Європі. Канцлер Німеччини Анґела Меркель виступила проти цього й домоглася свого, пише Der Spiegel.

Меркель, вочевидь, не підтримала вимог своїх східноєвропейських партнерів збільшити присутність НАТО в Польщі та країнах Балтії. Зрештою, Естонія створила власний опорний пункт НАТО, хоча очільниця німецького уряду виступила проти цього. Її мотивація: такі дії зашкодять досягнутим раніше й закріпленим в Акті Росія-НАТО домовленостям.

Меркель також відзначила, пише видання, що нові санкції проти Росії, підготовлені Європейським союзом, можуть бути відкликані. Для цього Росія має серйозно поставитися до досягнутої в п’ятницю в Мінську домовленості про режим припинення вогню на Сході України.

Натомість НАТО ухвалило рішення про створення сил швидкого реагування , а також безпекового плану дій для Східної Європи. Ці сили мають збиратися й вступати в дію за 2-5 днів. За даними польського президента Броніслава Коморовського, такі війська налічуватимуть 5000 бійців.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1276 | Додав: adminA | Теги: мінська домовленість, європейська преса, Придністров’я-2
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ