Нд, 2024-04-28, 23:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 10 » До Сирії Іран вже відправив спецназ на допомогу Асаду
12:01
До Сирії Іран вже відправив спецназ на допомогу Асаду
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Приблизно 15 тис іранських спецназівців відряджено в Сирію, щоб надати допомогу режиму Башара Асада в наведенні порядку в країні.

Раніше Дамаск звернувся до Тегерана з проханням про скерування 15 тисяч бійців спецназу, щоб надати допомогу в підтримці порядку у ключових сирійських провінціях.

Про це повідомила в п'ятницю, 10 лютого, центральна китайська газета "Женьмінь жибао".

У свою чергу, США активізують діяльність зі створення коаліції "друзів Сирії", яка має сприяти поваленню президента Сирії Башара Асада зі своєї посади, передає "Интерфакс".

Як уточнили в Держдепі, завданнями "друзів Сирії" буде посилення на уряд Асада економічного тиску шляхом накладення санкцій, згуртування різних угруповань сирійської опозиції, розв'язання проблеми надання сирійському народові гуманітарної допомоги. Наразі задля створення коаліції країнами Близького Сходу та Європи подорожує заступник держсекретаря США Джеффрі Фельтман.

Тим часом опозиційна до Асаду сирійська національна рада (СНР) проведе в столиці Катару Досі зустріч для вироблення тактики дій проти сирійської влади.

Переговори представників опозиції, які офіційно розпочнуться у п'ятницю, "сконцентруються на ситуації в Сирії та наданні допомоги повстанцям", зазначає іранське телебачення з посиланням на представника СНР.

СНР базується в Туреччині і об'єднує опозиційні сирійські угруповання. Її діяльність підтримують США, Саудівська Аравія, Катар, Туреччина і низка європейських країн.

Нагадаємо, на територію Сирії перекинуто підрозділи катарського і британського спецназу.

Раніше, 4 лютого Москва і Пекін наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії. Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив журналістам, що Росію, як і раніше, не влаштовує західний проект резолюції РБ ООН стосовно Сирії.

Пізніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і директор Служби зовнішньої розвідки Росії Михайло Фрадков за дорученням президента Російської Федерації Дмитра Медведєва відвідали Дамаск і провели зустріч з Асадом.

"Під час бесіди було детально обговорено ситуацію в Сирії і навколо неї. З російського боку підтверджена лінія на сприяння мирному врегулюванню сирійської кризи самими сирійцями, без іноземного втручання, за повної поваги до суверенітету Сирії".

Президент Сирії Башар Асад повідомив, що готовий направити урядову делегацію на міжсирійську зустріч у Москві.

У свою чергу США не знімають з порядку денного питання про військову допомогу сирійським опозиційним угрупованням, заявила у вівторок на брифінгу офіційний представник американського держдепартаменту Вікторія Нуланд.

"Ми ніколи нічого не знімаємо з порядку денного", - сказала дипломат, відповідаючи на запитання про те, чи відмовляється адміністрація США від пропозицій американського сенатора Джона Маккейна про постачання зброї сирійській опозиції, яку він висловив минулого вівторка.

Жертвами сутичок у Сирії стали близько 126 осіб

Жертвами сутичок у Сирії в четвер стали щонайменше 126 людей.

За інформацією сирійських активістів, урядові сили активізували атаки на опорні пункти опозиції, яка виступає проти режиму президент Башара Асада. Близько 110 людей загинули за інтенсивного обстрілу району, повідомляє УНІАН.

Сьогодні Лівія оголосила про висилку сирійських дипломатів протягом 72 годин, визнавши опозиційну Сирійську національну раду єдиним офіційним представником країни. Перед цим про вислання з Берліна чотирьох сирійських дипломатів повідомила Німеччина. Раніше США, провідні європейські та низка арабських країн відкликали з Дамаска своїх послів.

9 лютого в місті Хомс загинув сирійський журналіст-стрінгер Мазар Тайяра, який співпрацював з газетами The Guardian і Die Welt, а також з телеканалами CNN і "Аль-Джазіра", пише The Guardian. Один з друзів Тайяри розповів AFP, що журналіст загинув під час артилерійського обстрілу: осколками його поранило в голову, живіт і ноги. Медики не змогли йому допомогти, передає Лента.ru.

Тайяра знімав для західних видань відеосюжети з обложеного міста, а описував події для іноземних видань по телефону, сам брав участь у виступах опозиції як рядовий демонстрант і допомагав журналістам з інших країн, що приїжджали в Хомс.

Тайяра став вже п'ятим журналістом, який загинув у Сирії за останній рік.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: До Сирії Іран вже відправив спецназ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ