Сб, 2024-04-20, 14:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 27 » До співпраці з МВС схиляли заарештованого активіста "Свободи"
17:16
До співпраці з МВС схиляли заарештованого активіста "Свободи"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Активіста київської організації ВО "Свобода" Едуарда Ігольнікова звинуватили у організації державного перевороту та схиляли до негласної співпраці з МВС, повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу "Свободи".

Як повідомляється, на 17 годину 26 серпня Ігольнікова викликали на допит як свідка у кримінальній справі щодо акції до Дня Незалежності у Києві.

Однак слідчий, пославшись на зайнятість, переніс допит на 17 годину 27 серпня.

По дорозі в офіс на вулиці Лисенка Едуарда схопили троє невідомих в цивільному, одягнули наручники, відібрали мобільний телефон і доставили назад у Слідче управління ГУ МВС України в Києві.

Допит проводив полковник, що представився начальником карного розшуку міста Києва.

Він заявив, що щодо Едуарда буде порушено кримінальну справу за організацію масових заворушень 9 травня 2011 року у Львові та 24 серпня 2011 року у Києві та організацію державного перевороту.

В Едуарда вилучили всі особисті речі та зробили ксерокопії наявних документів, у тому числі ідентифікаційного коду.

Більша частина допиту стосувалася діяльності ВО "Свобода", прізвищ очільників "Свободи" та членів Київського комітету, внутрішньої організації, розпитували про лідера ВО "Свобода" та заявляли, що не допустять Олега Тягнибока до влади.

Також у міліції цікавилися, що робив Тягнибок під час ходи 24 серпня та де були інші члени організації.

Після закінчення допиту Ігольнікову запропонували співпрацю з МВС в обмін на не відкриття проти нього кримінальних справ.

Натомість він мав інформувати міліціонерів про діяльність "Свободи" та активістів інших національно-патріотичних організацій, зокрема УНА-УНСО, "Патріоту України".

Напередодні з подібною пропозицією до Едуарда звернувся невідомий, який назвав себе полковником СБУ. Представник СБУ теж пропонував свою допомогу в обмін на негласну співпрацю та надання інформації про ВО "Свобода" та інші патріотичні організації.

ВО "Свобода" має намір звернутися до прокуратури з вимогою провести розслідування щодо незаконних дій правоохоронних структур та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, на День Перемоги після офіційних заходів біля Пагорба Слави та Марсового поля у Львові сталися сутички між представниками націоналістичних сил і представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство". У сутичках постраждали 17 людей. Одного із членів "Свободи" було госпіталізовано з кульовим пораненням із травматичного пістолета.

Загалом міліція за цими фактами порушила п'ять кримінальних справ. МВС фактично звинуватило у провокації сутичок ВО "Свободу". Як заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, на відеозаписах подій у Львові видно "факти агресії людей із синіми пов'язками "Свободи".

Як повідомлялося, недавно 24 серпня в день Незалежності під час мирного маршу опозиції Володимирською вулицею сталася сутичка співробітників міліції з учасниками акції. В результаті співробітники "Беркут" застосували до демонстрантів сльозогінний газ.

Як відомо, опозиція в середу провела мітинг в парку Шевченка. Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов закликав присутніх піти до адміністрації президента, щоб вручити резолюцію мітингу. Прихильники опозиційних партій колоною рушили Володимирською вулицею.Їх просуванню перешкодили кордони правоохоронців та металеві щити.

25 серпня слідчий відділ Головного управління МВС України порушило кримінальну справу у зв'язку з інцидентом між представниками опозиційних політичних сил та правоохоронцями в Києві 24 серпня. Справу порушено за фактом хуліганства. У повідомленні зазначено, що в Києві 24 серпня відбулися зіткнення між правоохоронцями і представниками ряду політичних партій, об'єднань і організацій.

Зазначимо, що ВО "Свобода" зараз перебуває під критикою через те, що начебто ця політична сила лише імітує боротьбу із владою, а насправді фінансується нею. Проте лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок спростовує цю інформацію. На запитання, чи фінансували представники Партії регіонів у 2006-2007 роках його партію, він відповів: "Ні". Тягнибок також спростував інформацію про те, що його в 2007 році фінансував бізнесмен Ігор Коломойський.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1103 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ