Чт, 2024-04-25, 21:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 2 » До США наближається ураган "Лі"
10:01
До США наближається ураган "Лі"
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Тропічна депресія, яка сформувалася в центрі Мексиканської затоки, повільно рухається на північний схід і у найближчі 48 годин може перетворитися на ураган, повідомляють РИА "Новости".

За прогнозом метеорологів Національного центру спостережень за ураганами в Майамі (штат Флорида), вірогідність того, що атмосферне явище досягне сили урагану, становить 70%.

Відповідно до встановленого порядку, якщо це відбудеться, то йому буде присвоєно ім'я "Лі".

Тропічному шторму присвоюється ім'я, коли швидкість супроводжуючого його вітру досягає 62 кілометрів на годину. Шторм стає ураганом, коли швидкість вітру перевищує 119 кілометрів на годину.

"Ураган, якому буде присвоєно ім'я "Лі" може викликати проливні тропічні дощі та повені на узбережжі Флориди і Техасу", - йдеться в повідомленні Національного центру спостережень за ураганами.

Найбільші нафтовидобувні компанії BP Plc і Anadarko Petroleum Corp, що ведуть видобуток нафти у Мексиканській затоці, призупинили видобуток, і почали евакуацію персоналу у зв'язку зі штормовим попередженням.

Найближчим часом до них мають намір приєднатися Royal Dutch Shell і Chevron.

Зазначимо, у Мексиканській затоці видобувається близько 30% американської нафти і 12% природного газу.

Примітно, що "Лі" стане дванадцятим ураганом цього сезону в Атлантичному океані.

Нагадаємо, минулими вихідними над східним узбережжям Сполучених Штатів пронісся руйнівний ураган "Айрін". Жертвами стихії стали 52 людини (з них 44 – у США).

Найбільш же спустошливим за останні роки в Америці став ураган "Катріна", який обрушився на Новий Орлеан в серпні 2005 року. За офіційними даними, тоді загинули 1407 людей, неофіційно кількість жертв більше 1600. Були зруйновані тисячі будинків, деякі міста виявилися повністю затоплені.

Також, як повідомлялося раніше, тропічний шторм "Катя", який сформувався на початку тижня в східній частині Атлантичного океану, набув потужності урагану. Швидкість вітрів, які супроводжують циклон, в ніч на 1 вересня перевищила 120 кілометрів на годину. Пізніше ураган знову ослабнув до тропічного шторму, однак, за прогнозами синоптиків, може знову підсилитися.

Наразі центр тропічного шторму знаходиться приблизно за 1,497 тисячі кілометрів на схід від Підвітряних островів і рухається у західному напрямі зі швидкістю 30 кілометрів на годину. Швидкість супутніх вітрів сягає 113 кілометрів на годину.

Синоптики прогнозують, що "Катя" може різко підсилитися найближчими вихідними, проте поки рано говорити, чи зачепить ураган узбережжя США.

Наслідки "Айрін": штат Вермонт оголошено зоною стихійного лиха

Президент США Барак Обама оголосив у четвер зоною стихійного лиха декілька районів штату Вермонт, що постраждали від урагану "Айрін".

Міністерству національної безпеки США і Федеральному агентству з надзвичайних ситуацій доручено координувати зусилля з надання допомоги населенню. Як зазначає ИТАР-ТАСС, це означає, що місцевій владі з федерального бюджету будуть виділені кошти для надання допомоги в ліквідації наслідків стихії. Допомога буде надана мешканцям найбільш постраждалих від урагану округів - Читтенден, Ратленд, Вашингтон і Віндзор.

Виділені кошти підуть в першу чергу на ремонт пошкоджених приватних будинків та оренду тимчасового житла для жителів постраждалих районів. Населенню будуть також виділені пільгові кредити на відшкодування збитків, завданих власності, яка не була застрахована.

На території штатів Вермонт і Нью-Джерсі триває повінь, викликана ураганом "Айрін", який пройшов на Східне узбережжя США в минулі вихідні. Через затоплення закрито багато доріг і мости, кілька міст виявилися відрізаними від зовнішнього світу, без електрики залишається безліч будинків.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 956 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ