Пт, 2024-03-29, 02:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 2 » До Сущенка РФ не пустила Міятович
21:43
До Сущенка РФ не пустила Міятович
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Російська Федерація відмовила представникові ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович у відвіданні незаконно затриманого в Москві журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка, аргументуючи це "відсутністю відповідних повноважень з боку ОБСЄ".

Про це йдеться в останньому регулярному звіті до Постійної ради представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович.

"11 листопада я отримала відповідь від влади РФ, в якій зазначалося, що ця справа (справа Сущенка – ред.) "знаходиться поза моїм мандатом", - зазначила у своєму звіті Міятович.

За її словами, російська сторона назвала затримання Сущенка "не пов’язаним з його професійною активністю" та запевнила, що журналіст гарантовано отримує всі процесуальні повноваження згідно з кримінальним правом.

Міятович написала, що 3 листопада повторно звернулася до міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова з вимогою відвідання "єдиного іноземного журналіста, який утримується під арештом в регіоні ОБСЄ та єдиного іноземного журналіста, заарештованого в Російській Федерації". Вона також надала справі Сущенка "високий розряд" та висловила російській владі готовність зустрітися з відповідними офіційними особами для обговорення питань, пов’язаних зі свободою слова.

Раніше Міятович вже зверталася до російської сторони у справі Сущенка. Так, 3 жовтня вона написала листа з вимогою негайно звільнити полоненого в Москві журналіста. Натомість російська влада відповіла представнику ОБСЄ, що затримання Сущенка, мовляв, не пов'язане з його професійною діяльністю.

Як відомо, у понеділок Лефортовський суд Москви продовжив арешт до кінця січня українському журналісту Романові Сущенку, обвинуваченому в РФ у шпигунстві.

Священика УПЦ КП Святослава Скорохода не пустили сповідати Сущенка.

Довідка

2 жовтня члени Громадської спостережної комісії Москви виявили у СІЗО "Лефортово" співробітника агенції "Укрінформ" Сущенка, якого Лефортовський суд Москви заарештував за звинуваченням у "шпигунстві" (стаття 276 КК РФ). Він там перебував орієнтовно з 30 вересня.

Сущенко працює в "Укрінформі" з 2002 року, власним кореспондентом агенції у Франції - з 2010-го.

3 жовтня агенція назвала затримання Сущенка "спланованою провокацією", а також повідомила про те, що сам журналіст прибув до Москви з приватним візитом, оскільки перебував у відпустці, й збирався відвідати там своїх родичів. "Наголошуємо, що Роман на момент затримання перебував у відпустці і прибув до Москви у приватних цілях. Його затримали в Москві в день прибуття і, порушуючи всі міжнародні правила, про його затримання російська сторона не повідомила нікому - ні дружині, ні в дипломатичні установи, ні за місцем роботи. Про затримання Романа його дружина Анжела Сущенко, яка залишається у Франції, дізналася лише зранку в неділю, 2 жовтня, зателефонувавши родичам чоловіка після того, як він два дні не виходив на зв'язок. При цьому його родичі говорили вкрай обережно, натяками, уникаючи навіть слова "затримали".

Адвокат Микола Полозов, який спеціалізується на захисті українських політв'язнів на території РФ, кваліфікував затримання Сущенка як "викрадення".

Мінінформполітики України відразу підтвердило інформацію про затримання журналіста Сущенка. У відомстві зазначили, що юридичний відділ збирає всю необхідну інформацію щодо обставин і причини затримання. А в ФСБ заявили, що український журналіст Сущенко - нібито є "кадровим співробітником" української військової розвідки ГУР та "полковником", що "збирав таємну інформацію" про російські збройні сили та новостворену путінську "гвардію": "Порушено справу за статтею "шпигунство". В самому факті арешту у ФСБ не вбачають нічого особливого: "Звичайна робота спецслужб".

У ГУР категорично спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Пізніше стало відомо, що російський суд заарештував Сущенка на два місяці.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: РФ, Сущенко, Міятович
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ