Пт, 2024-04-19, 11:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 13 » До Тимошенко приїхали іноземні лікарі
12:44
До Тимошенко приїхали іноземні лікарі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Німецькі та канадські фахівці прибули до України для участі в медичному обстеженні екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, повідомив відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Днями до України прибули фахівці з Федеративної Республіки Німеччини та Канади, які разом з українськими лікарями проведуть комісійне обстеження Тимошенко в Качанівській виправній колонії № 54 в Харківській області", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі підкреслили, що сьогодні відбудеться нарада щодо організації роботи міжнародної медичної групи за участю німецьких, канадських і українських лікарів, представників посольств Канади та ФРН, Генпрокуратури України, Державної пенітенціарної служби України, Міністерства закордонних справ України та Міністерства охорони здоров'я України. Після наради члени міжнародної медичної групи відправляться в Качанівську виправну колонію.

У відділі зв'язків зі ЗМІ нагадали, що Генпрокуратура України у відповідь на звернення послів країн Євросоюзу, США та міжнародних медичних організацій в рамках своєї компетенції сприяла організації роботи спільної міжнародної медичної групи для проведення незалежного обстеження, діагностування і, в разі необхідності, лікування Тимошенко.

Як повідомлялося, раніше у Державній пенітенціарній службі вказали орієнтовну дату можливого обстеження Тимошенко - 13 лютого. За даними Генпрокуратури, фахівці з ФРН та Канади разом з українськими лікарями проведуть комісійне обстеження Тимошенко.

Раніше Генеральна прокуратура України отримала списки іноземних лікарів, готових обстежити і лікувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко. Двоє лікарів з Німеччини і троє з Канади готові взяти участь в роботі групи міжнародних фахівців в області медицини для надання медичної допомоги Тимошенко. Екс-прем'єр готова обстежитися у них.

Українські лікарі обов'язково увійдуть до складу комісії іноземних медиків для обстеження екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, однак формат роботи залежить від рішення самої ув'язненої.

Нагадаємо, Печерський районний суд КиєвПечерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив екс-прем'єра Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових угод з Росією в 2009-му році. Вона відбуває покарання в Качанівській колонії в Харкові.

Соратники і рідня Тимошенко неодноразово заявляли про погіршення стану здоров'я Юлії Тимошенко. Екс-прем'єр неодноразово відмовлялась від обстеження фахівцями Міністерства охорони здоров'я України, мотивуючи це відсутністю незалежності в українських лікарів.

Лікарі МОЗ будуть противагою в міжнародній комісії, впевнені у Тимошенко

Фахівці Міністерства охорони здоров'я України увійдуть до складу комісії з іноземних медиків, яка обстежить стан здоров'я екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Точно так само, як наші представники брали участь у попередній комісії, так само вони будуть брати участь і в цій комісії", - повідомили в прес-службі МОЗ.

Кількість українських лікарів і дату проведення обстеження Тимошенко визначить Державна пенітенціарна служба України. МОЗ такою інформацією поки не володіє.

У свою чергу в прес-службі пенітенціарного відомства повідомили, що поки нічого прокоментувати з цього питання не можуть, офіційна інформація з'явиться пізніше.

Між тим, захисник екс-прем'єра Сергій Власенко повідомив, що Міністерство охорони здоров'я України наполягає на паритетних принципах формування міжнародної медичної комісії для іноземних та українських лікарів. "Мінохоронздоров'я наполягає на тому, щоб комісія складалася з 10 лікарів - з 5 іноземних та з 5 українських, яких вони призначать. А чому їх має бути п'ять? Щоб врівноважити іноземних лікарів і потім сказати, що комісія розділилася навпіл?", - поцікавився він.

Захисник також додав, що Тимошенко в черговий раз звернулася до керівництва Качанівської виправної колонії із заявою про відмову від допомоги лікарів, призначених Міністерством охорони здоров'я України.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1054 | Додав: adminA | Теги: До Тимошенко приїхали іноземні ліка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ