Пн, 2024-04-29, 01:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 11 » До Тимошенко вже їдуть лікарі. Януковичу і Фірташу вручать повістки
19:15
До Тимошенко вже їдуть лікарі. Януковичу і Фірташу вручать повістки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Для обстеження екс-прем'єра Юлії Тимошенко з Канади і Німеччини приїдуть медики різних спеціальностей.

Про це повідомив в інтерв'ю радiо "Свобода" виконавчий директор Конгресу Українців Канади Тарас Залуський.

"Лікарі з Німеччини - це невролог і фахівець, який спеціалізується на проблемах спини і дисків. З канадського боку - це керівник відділення швидкої допомоги однієї з наших лікарень, дуже хороший діагност, кардіолог, лікар, який спеціалізується на акушерстві-гінекології і, нарешті, терапевт, який також має практичний досвід в токсикології", - повідомив Залуський.

Він також розповів, що канадський уряд просив Конгрес Українців Канади визначити фахівців, які добре говорять українською мовою, і такі дані їм були надані.

В той же час, як повідомляє зовнішньополітичне відомство Канади, вже в ці вихідні до України приїдуть 3 канадських лікаря, які повинні взяти участь в міжнародній медичній комісії з обстеження Тимошенко.

"Лікарі, які попросили, щоб їх імена не були оприлюднені в даний час, прибудуть до Києва вже цими вихідними", - цитує міністра закордонних справ Канади Джона Берда Укрiнформ.

Як повідомлялося, в Державній пенітенціарній службі вказали орієнтовну дату можливого обстеження Тимошенко - 13 лютого.

За даними Генпрокуратури, фахівці з ФРН і Канади прибудуть до України в понеділок, 13 лютого, і разом з українськими лікарями проведуть комісійне обстеження Тимошенко.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив екс-прем'єра Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових угод з Росією в 2009-му році. Вона відбуває покарання в Качанівській колонії в Харкові.

Соратники і рідні Тимошенко неодноразово заявляли про погіршення стану здоров'я Юлії Тимошенко. Екс-прем'єр неодноразово відмовлялась від обстеження фахівцями Міністерства охорони здоров'я України.

Опозиція планує вручити Януковичу повістку до суду

Всі відповідачі за позовом екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, серед яких президент України Віктор Янукович, отримають повістки до американського суду, повідомив в суботу, 11 лютого, захисник екс-прем'єра, народний депутат від БЮТ-Батьківщини Сергій Власенко, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".

"Не розкриватиму всіх секретів, але впевнений, що це буде видовище поцікавіше, ніж супровід нашою фракцією виступу президента в парламенті", - сказав Власенко в інтерв'ю виданню "Дзеркалу тижня".

При цьому він відзначив, що раніше розглядався варіант вручення повістки держсекретарем США Хілларі Клінтон при зустрічі з Януковичем на конференції в Мюнхені. "Це був один з варіантів, який ми обмірковували", сказав Власенко.

Разом з тим він підкреслив, що "завдання №1" - вручити повістку ще одному відповідачеві по позову - бізнесменові Дмитрові Фірташу.

"Суд почнеться через 21 день після вручення повістки останньому відповідачеві", - пояснив Власенко.

Він також розповів, що позов Тимошенко до суду Нью-Йорка складається з двох частин.

"Перша - про порушення прав людини в Україні, яке здійснює організована група, що є паралельно так званою групою "Росукренерго". З одного боку, вона порушує права громадян з метою усунення політичних конкурентів, а з іншої - з метою захисту грошей, некоректно отриманих цією групою і її політичними покровителями. Перша частина позову обгрунтовувалася нормативним актом, який називається Alien Tort Statute і дозволяє в певних випадках громадянам інших країн захищати свої права в американському суді. Це відбувається у разі порушення основоположних прав людини, зокрема політичних", - розповів адвокат.

Друга частина позову, за його словами, обгрунтована антикорупційним американським законодавством, так званим RICO. "Це відомий нормативний акт з достатньо жорсткими формулюваннями, які дозволяють боротися з корупцією, якщо вона в тому або іншому вигляді зачіпає США", - сказав Власенко.

Раніше повідомлялося, що екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко розширила список відповідачів в своєму позові проти швейцарського газового трейдера Rosukrenergo, направленому до американського суду.

Зазначимо, Тимошенко подала позов до американського суду проти компанії RosUkrEnergo AG, якою володіє Фірташ, в квітні 2011 року. Вона звинувачує компанію та її власника у змові зі спробою маніпулювання рішенням Стокгольмського арбітражу, яке призвело, згідно з позовом, поданим до окружного суду Манхеттена, до вилучення запасів природного газу України 20 квітня 2011 року.

У 2010 році Арбітражний інститут торговельної палати у Стокгольмі ухвалив рішення, яке зобов'язало "Нафтогаз України" повернути компанії RosUkrEnergo 12,1 млрд куб газу.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: До Тимошенко вже їдуть лікарі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ