Вт, 2024-04-16, 16:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 14 » Доходи чиновників: Янукович заробляє на своїх книгах
14:36
Доходи чиновників: Янукович заробляє на своїх книгах
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Янукович оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру за 2011 рік відповідно до ст 12 закону України "Про засади запобігання та протидії корупції", повідомляє прес-служба глави держави.

Декларація розміщена на офіційному сайті президента і, як того вимагає закон, упродовж 30 днів буде опублікована в офіційному виданні.

Згідно з декларацією, в 2011 році Янукович отримав 757,6 тис грн заробітної плати, а також "інших виплат та винагород, нарахованих декларанту відповідно до умов трудового або цивільно-правового договору".

Також президент отримав 155,4 тис грн, як відсотки за банківськими внесками, повідомляє видання "Дзеркало тижня. Україна".

Крім того, в 2011 році ТОВ "Друкарня "Новий світ" (м.Донецьк) виплатила Януковичу авторську винагороду в сумі 16,4 млн грн за передані цьому видавництву майнові права, зокрема, на створені ним в 2005-2010 рр. Книги "Рік в опозиції. В політиці не буває остаточних перемог і поразок", " ... І рік при владі. Від кризи - до економічного зростання", "Подолати шлях", "Як Україні далі жити", а також на літературні твори, які будуть створені автором в майбутньому. З отриманої суми авторської винагороди Янукович сплатив до бюджету 2,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Згідно з декларацією, главі держави належать земельна ділянка площею 1,7688 га в Київській області з розташованим на ній житловим будинком площею 619,6 кв м, квартира в Києві площею 239,4 кв м і два машиномісця загальною площею 39,9 кв м. Витрати на утримання належного чолі держави майна в 2011 році склали 207,5 тис грн.

У 2011 році президент перерахував 120 тис грн благодійної допомоги дитячому будинку "Багатодітна сім'я Михайла Жара".

На кінець 2011 року залишок коштів на банківських рахунках Януковича становив 14,5 млн грн. Президент володіє цінними паперами на загальну суму 6,8 тис грн.

Дружина глави держави в 2011 році отримала 15,9 тис грн пенсії і 4,9 тис грн відсотків по банківському внеску. Також у звітному році дружиною отримано 400 тис грн доходу від продажу земельної ділянки і будинки в Донецькій області, які за життя належали її матері. Продаж відбувся в 2011 році після відновлення і оформлення всіх необхідних для цього документів.

У власності дружини президента України перебувають будинок площею 303,8 кв м і земельна ділянка площею 0,9372 га, розташовані в Донецькій області. Також дружині належить автомобіль Honda Odyssey 2009 року випуску. Витрати на утримання належного їй майна в 2011 році становлять 37,5 тис грн.

На кінець 2011 року сума заощаджень дружини Януковича на банківських рахунках становила 181,9 тис грн.

Нагадаємо, 25 лютого, в день свого дворіччя перебування при владі, президент Віктор Янукович пообіцяв зобов'язати народних депутатів України розкрити фінансову інформацію про витрати. Проте, на практиці ця обіцянка реалізується поки особисто.

Як повідомлялося, 20 березня Конституційний Суд переніс на півроку терміни декларування депутатами та держслужбовцями своїх видатків. Таким чином до виборів 2012 цю процедуру дотримано не буде. Крім того, в самій Партії регіонів " не горять бажанням звітувати про витрати і знаходять юридичні пояснення, що дозволяють їм цього не робити.

Cеминоженко: продаж прав на ще ненаписані мемуари є поширеною світовою практикою

Голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко заявляє, що продаж прав на ще ненаписані мемуари є звичною світовою практикою, передає УНІАН.

Про це він сказав в коментарі з приводу декларації про доходи Президента України Віктора Януковича за 2011 рік.

Семиноженко зауважив: "Я не розмовляв з цього приводу з Президентом України, але, наскільки розумію, мова йде про аванс за видання в майбутньому мемуарів глави держави. Думаю, мабуть, Віктор Янукович погодився дати розлоге інтерв'ю після 2010 року і розповісти про свою драматичну життєву долю, роботу на посаді прем'єр-міністра, про те, як він пережив помаранчеву революцію, як перебував в опозиції в 2005 і 2008-2009 роках і, в кінцевому підсумку, зміг виграти президентські вибори і провести реформи".

За словами Семиноженка, практика видання мемуарів політичними лідерами є досить поширеною в Європі та Північній Америці, і такі книги, якщо мова йде про справжні мемуари, видаються, коли політик вже пішов з посади, а тому він може говорити більше, без обмежень дипломатичного і політичного характеру. Читачам буде цікаво дізнатися про те, які в дійсності причини стояли за історичними рішеннями, можливо, якісь смішні випадки, додав Семиноженко, підкресливши, що тому видавництва завчасно намагаються викупити ексклюзивні права на ці мемуари.

"Відомий випадок, коли для запису мемуарів 18-го Президента США Улісса Гранта видавництво спеціально найняло райтером Марка Твена. Цілком зрозуміло, що такий проект обійшовсь видавництву недешево. Сьогодні бестселерами є, наприклад, мемуари Шарля де Голля, Вінстона Черчілля, "Державність" Маргарет Тетчер або "Будь ласка, коротко!" Вацлава Гавела. Рональд Рейган також "продав свою пам'ять заздалегідь". Він отримав аванс 8,5 мільйона доларів від однієї з компаній за свої мемуари і збірник промов. Президент США Джордж Буш-молодший, ще перебуваючи на посаді, отримав аванс в 7 мільйонів доларів за книгу мемуарів "Момент істини", яка вийшла тільки в листопаді 2010 року, коли Америкою вже 2 роки керував Барак Обама", - нагадав Семиноженко.

Він зазначив: "Наскільки я пам'ятаю, Білл Клінтон погодився поступитися правами на публікацію своїх мемуарів компанії за гонорар, який становить понад 10 мільйонів доларів. Його дружина Хілларі Клінтон ще на посаді сенатора отримала аванс у 8 мільйонів доларів за книгу мемуарів, яка вийшла через кілька років, - 2005 року. Аванс за книгу спогадів в 8,5 мільйона доларів отримав Папа Іоанн Павло II. Британська преса багато писала, що Тоні Блер пропонував видавництвам купити мемуари за гонорар в 16 мільйонів фунтів стерлінгів. В кінцевому підсумку, він погодився на пропозицію Руперта Мердока з авансом в 4 мільйони фунтів стерлінгів. Всі ці цифри значно вищі, ніж той гонорар, який отримав Віктор Янукович".

Як підкреслив Семиноженко, "на пострадянському просторі політичні мемуари зазвичай не настільки відверті, як на Заході. Можливо, Віктор Янукович зламає цю практику і розповість у притаманному йому відвертому стилі про сьогоднішні "лаштунки влади".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1188 | Додав: admin | Теги: Доходи чиновників
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ